WZC De Wingerd in Leuven. De bewoners genoten van enkele dansjes, uiteraard vanop hun veilige balkon.
Volledig scherm
WZC De Wingerd in Leuven. De bewoners genoten van enkele dansjes, uiteraard vanop hun veilige balkon. © vertommen

VIDEO Balkondansen in WZC De Wingerd: “Veel bewoners dansen gewoon mee”

Op dansen staat geen leeftijd en dat bewijzen Hilke Dehaes (23) en haar vriendinnen. De toekomstige klinisch psychologe houdt van dansen maar tijdens haar studie raakte die hobby een beetje op de achtergrond. Nu de corona-epidemie onze maatschappij zwaar treft, pikte Hilke samen met enkele vriendinnen weer de draad op.

0 reacties

 1. Jean (77) en Suzanna (75) moeten vergunde duiventil afbreken na klacht van boze buur: “Kunnen ze toch moeilijk een pamper omdoen?”
  PREMIUM
  88

  Jean (77) en Suzanna (75) moeten vergunde duiventil afbreken na klacht van boze buur: “Kunnen ze toch moeilijk een pamper omdoen?”

  Jean (77) en Suzanna (75) Denis-Van Lancker houden sinds 1972 duiven. Hun vijftig dieren kregen in 2008 een gloednieuw vergund onderkomen, nadat het koppel verhuisde naar een bungalow. Toch veroordeelde een rechtbank het duivenkot tot de sloop. Of hoe een hobby de relatie met de buren danig verzuren kan. “Die beesten waren mijn laatste pleziertje”, klinkt het. Wij gingen langs.
  Herent
 2. Oud-Heverlee breidt zone 30 uit naar alle woonstraten: “Een veilige leefomgeving is een basisrecht”
  PREMIUM

  Oud-Heverlee breidt zone 30 uit naar alle woonstra­ten: “Een veilige leefomge­ving is een basisrecht”

  Op de gemeenteraad van 28 maart beslisten de meerderheidspartijen om de bestaande zone 30 verder uit te breiden over het hele grondgebied. Ook in deelgemeentes Vaalbeek, Blanden, en Haasrode komen de zoneborden er in alle woonstraten, in navolging van Sint-Joris Weert. Het lokaal bestuur hoopt zo meer duidelijkheid en uniformiteit te creëren. Toch klinkt er ook gemor vanop de oppositiebank.
  Oud-Heverlee
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.