Er werd op veel verschillende plaatsen kort halt gehouden om zo een verrassingseffect te creëren.
Volledig scherm
Er werd op veel verschillende plaatsen kort halt gehouden om zo een verrassingseffect te creëren. © Vertommen

Verrassingseffect van politiecontrole doet zowel automobilisten als fietsers tegen de lamp lopen

LeuvenZaterdagavond en -nacht heeft de verkeersdienst van de Leuvense politie een controle op rijden onder invloed gedaan. Er werd op veel verschillende plaatsen kort halt gehouden om zo een verrassingseffect te creëren. Er werd ondertussen ook gepatrouilleerd met de motorfiets.

 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. De Kanaalgravers zijn weer compleet maar waar komen ze uiteindelijk terecht? “Huidige locatie niet mogelijk want daar komt wellicht een watertuin”
  PREMIUM

  De Kanaalgra­vers zijn weer compleet maar waar komen ze uiteinde­lijk terecht? “Huidige locatie niet mogelijk want daar komt wellicht een watertuin”

  Toen één van de zes kanaalgravers spoorloos verdween, zat kunstenaar Willy Peeters met de handen in het haar. Ook de stad Leuven zat verveeld met de mysterieuze verdwijningszaak. Uiteindelijk zat er niets anders op dan een nieuwe figuur te maken en die vervoegde zopas de vijf overgebleven kanaalgravers. Het kunstwerk is dus weer compleet maar door de heraanleg van de Vaartkomoevers duikt er een nieuw probleem op: waar komen de kanaalgravers uiteindelijk terecht?
  Leuven
 3. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.