Raf Dekelver vindt het een hele eer om rolmodel te zijn voor toekomstige mannelijke verplegers.
Volledig scherm
Raf Dekelver vindt het een hele eer om rolmodel te zijn voor toekomstige mannelijke verplegers. © Vrouw&Maatschappij Leuven

Verpleger Raf Dekelver krijgt award van Vrouw&Maatschappij Leuven: “Laat meer mannen de zorg instromen”

LeuvenDe zorgsector kampt meer dan ooit met een personeelstekort sinds de uitbraak van het coronavirus. Om het stereotype beeld van een voornamelijk vrouwelijke sector te doorbreken, gaf Vrouw&Maatschappij Leuven vandaag een award aan verpleger Raf Dekelver. “Een hele eer”, aldus Raf, die aan de slag is in UZ Leuven.

1 reactie

 • David Beckers

  1 jaar geleden
  Ik heb op men 7 jaar een hersentumor gehad en ik lag op de afdeling waar Raf werkt. Raf is een topverpleger en door zijn omgang met de kinderen wou ik zelf ook verpleegkundige worden. Nu ben ik 23 en werk ik al 3 jaar als verpleegkundige in de zorg!
 1. Leuvens onderzoek ontdekt nieuwe subtypes 
darmkanker: “30 jaar inzichten op losse schroeven.”
  Leuven
  1

  Leuvens onderzoek ontdekt nieuwe subtypes darmkanker: “30 jaar inzichten op losse schroeven.”

  Tot vandaag krijgt een patiënt met de diagnose darmkanker weinig tot geen inzicht in het subtype van de tumor. Leuvense darmkankeronderzoekers proberen daar al jaren een mouw aan te passen, in de hoop de behandeling beter op de soort af te stemmen. Nieuw onderzoek van onder meer UZ Leuven dat gebruikmaakte van de gloednieuwe single cell technology 2 ontdekte twee nieuwe subtypes. En dat is hoopvol nieuws. “Over een jaar gaat de diagnose voor het stellen van darmkanker er radicaal anders uitzien.”