Buurtwerking 't Lampeke in Leuven
Volledig scherm
Buurtwerking 't Lampeke in Leuven © 't Lampeke

Vernissage Leuvense kunstenaar Noël Lommers ten voordele van buurthuis ‘t Lampeke

LeuvenDe Leuvense kunstenaar Noël Lommers schenkt 40 kunstwerken aan ‘t Lampeke, het bruggenbouwende buurthuis. De werken worden dit weekend tijdens de vernissage CoronArt tentoongesteld en te koop aangeboden. Met de opbrengst wil het buurthuis de renovatie van Pand 57 bekostigen: de voormalige directeurswoning van de breifabriek, en de uitvalsbasis van de  buurtwerking. 

0 reacties

 1. Sigrid Brants (31) wil na stilgeboorte van haar dochter een steun bieden voor andere koppels: “Het blijft moeilijk, want een verlies blijf je meedragen”
  PREMIUM

  Sigrid Brants (31) wil na stilgeboor­te van haar dochter een steun bieden voor andere koppels: “Het blijft moeilijk, want een verlies blijf je meedragen”

  Sigrid Brants uit Boutersem verloor haar eerste dochtertje door stilgeboorte. Dit was voor haar en haar echtgenoot Bram, haar rots in de branding, geen gemakkelijke periode. Ze zochten hulp en kwamen er samen sterker uit. Omdat heel wat gezinnen elk jaar hetzelfde meemaken, is het haar doel dit onderwerp bespreekbaar te maken. Als vroedvrouw ging ze zich specialiseren in perinataal verlies, waardoor ze nu ook werkt als rouwconsulent. “Ik merkte jaren geleden dat ik niet goed wist bij wie ik terecht kon na zo’n verlies.”
  Herent, Lubbeek
 2. Man (36) zet mes op keel van student (18) omdat vriendin niet kan slapen door nachtlawaai

  Man (36) zet mes op keel van student (18) omdat vriendin niet kan slapen door nachtla­waai

  In Leuven heeft een 36-jarige man een student (18) met een mes bedreigd omdat zijn vriendin niet kon slapen door het lawaai van een groepje jongeren. De verdachte gaf aan dat hij het slachtoffer zou neersteken als ze niet zouden vertrekken. De politie kon de man even later arresteren en vond meerdere gelijkaardige messen tijdens een huiszoeking. De man staat alvast een maand onder elektronisch toezicht.
  Leuven