Koen Claes tijdens zijn proces in het Leuvense assisenhof.
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Claes tijdens zijn proces in het Leuvense assisenhof. © photonews

VERMOORDE ONSCHULD. Koen Claes (37) ontdekte het bedrog van zijn vrouw en moordde prompt zijn gezin uit: “Een man met een gouden hart, maar zij heeft hem vernederd”

TIENEN/LEUVENKoen Claes (37) zag maar één uitweg toen bleek dat zijn vrouw ook de lakens met iemand anders deelde: heel zijn gezin uit de weg ruimen. Zijn voormalig stiefmoeder kreeg die nacht tien jaar geleden letterlijk twee telefoons tussen leven en dood uit Tienen. “Eerst ging hij het nog uitpraten, daarna belde hij met slechter nieuws.”

 1. Safe ‘n Sound gebruikt nachtclub als leslokaal voor workshop grensoverschrijdend gedrag in het uitgaansleven: “De uitgaansscene in Leuven is verantwoordelijker.”
  Leuven

  Safe ‘n Sound gebruikt nachtclub als leslokaal voor workshop grensover­schrij­dend gedrag in het uitgaansle­ven: “De uitgaans­sce­ne in Leuven is verantwoor­de­lij­ker.”

  Waar pompende beats en flitslichten het uitzicht van nachtclub Rumba op een doordeweekse nacht bepalen, is de ruimte tijdens de dag sereen en kalm. Het ideale leslokaal, vond Jolien Noppe (33), veldwerker bij Safe ‘n Sound. Zij gebruikte het clublokaal voor een sessie over grensoverschrijdend gedrag in het nachtleven.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Gemeenteraadscommissies kunnen niet langer uitgesteld bekeken worden in Leuven: “Vreemd dat deze beslissing niet werd gecommuniceerd aan de burger”
  Leuven

  Gemeente­raads­com­mis­sies kunnen niet langer uitgesteld bekeken worden in Leuven: “Vreemd dat deze beslissing niet werd gecommuni­ceerd aan de burger”

  De opnames van de Leuvense gemeenteraadscommissies zijn niet langer digitaal beschikbaar in uitgesteld ‘relais’ zoals dat wel eens wordt omschreven. Oppositiepartij N-VA is kritisch over die beslissing: “Inspraak en participatie beginnen met toegankelijke informatie en debatten. Voer de uitgestelde opnames weer in”, zegt fractieleider Zeger Debyser.
 3. Verenigde Straten trekken aan alarmbel in open brief over nieuw verkeersplan voor Kessel-Lo: “Miljoen wagens per jaar verstikken sluiproutes”
  PREMIUM
  Kessel-Lo
  1

  Verenigde Straten trekken aan alarmbel in open brief over nieuw verkeers­plan voor Kes­sel-Lo: “Miljoen wagens per jaar verstikken sluiprou­tes”

  Het nieuwe verkeersplan voor de Leuvense deelgemeente Kessel-Lo blijft de gemoederen beroeren…Alweer laten de burgercomités van zich horen, deze keer met een open brief om aan de alarmbel te trekken. “We vragen aan Leuven, Lubbeek en Bierbeek om een onpartijdige bemiddelaar aan te stellen om het intergemeentelijk overleg en de onderhandelingen uit het slop te trekken”, zegt Ann Van Espen namens de Verenigde Straten.