Archieffoto: Kindjes krijgen tijdens Paaskamp, verkeerslessen van de politie in het Provinciaal Domein in Kessel-Lo.
Volledig scherm
Archieffoto: Kindjes krijgen tijdens Paaskamp, verkeerslessen van de politie in het Provinciaal Domein in Kessel-Lo. © Vertommen

Verkeerspark provinciaal domein Kessel-Lo in nieuw kleedje en dat is goed nieuws voor de kinderen

Al bijna 40 jaar worden in het verkeerspark van het provinciaal domein in Kessel-Lo elk jaar duizenden jonge kinderen tijdens intensieve maar leuke en op kindermaat gegeven lesjes voorbereid om zich veilig in het drukke verkeer te begeven. Ook jonge verkeersovertreders, nieuwkomers in ons land die wegwijs proberen raken in de Belgische verkeersregels en vrijwilligers die een opleiding tot gemachtigd opzichter volgen, worden in het verkeerspark ontvangen. Om de kinderen verkeerslessen op maat te kunnen blijven geven, werd zowel de infrastructuur als de pedagogische aanpak aangepast.

 1. Na 80 jaar ruilt Atelier Van Eyck hartje Leuven in voor Korbeek-Lo: “Nieuwe locatie speelt in op de snelle evolutie in het aanbod”
  PREMIUM
  Leuven

  Na 80 jaar ruilt Atelier Van Eyck hartje Leuven in voor Kor­beek-Lo: “Nieuwe locatie speelt in op de snelle evolutie in het aanbod”

  Atelier Van Eyck verhuist van de Tiensestraat in Leuven naar de Tiensesteenweg in Korbeek-Lo. Dat is groot nieuws voor Leuven, want het bekend familiebedrijf werd opgericht in 1910 en maakt al ruim 80 jaar deel uit van het stadscentrum. “In het centrum van Leuven blijft er een depot en atelier operationeel, weliswaar op afspraak”, zegt Wannes Van Eyck.
 1. Schepen David Dessers (Groen) in quarantaine na coronabesmetting: “Het is een taai beestje”

  Schepen David Dessers (Groen) in quarantai­ne na coronabe­smet­ting: “Het is een taai beestje”

  De Leuvense schepen David Dessers (Groen) is besmet met COVID-19. Sinds begin deze week zit Dessers in quarantaine. “Ik ben echt heel voorzichtig geweest en toch heeft corona me te pakken gekregen. Het virus is nog besmettelijker dan ik dacht”, klinkt het. De coronabesmetting van schepen Dessers heeft geen gevolgen voor het Leuvense schepencollege want er wordt al een hele tijd digitaal vergaderd.