C.S. riskeert drie jaar voorwaardelijk.
Volledig scherm
C.S. riskeert drie jaar voorwaardelijk. © Vertommen

Veertiger riskeert drie jaar cel met uitstel voor brandstichting in twee winkelwandelstraten

LEUVENEen Leuvenaar riskeert drie jaar cel met uitstel voor brandstichting in het stadscentrum. In de Diestsestraat en in de Tiensestraat stak C.S. (41) in 2018 telkens een hoop papier in brand ’s nachts.

 1. “Wij zijn dubbel gekloot”: Na de verstrengingen in de horeca, ziet tattoo/koffiebar Coffee & Ink binnenkort ook nog eens strengere norm ingaan voor... inkt
  Leuven/Kessel-Lo

  “Wij zijn dubbel gekloot”: Na de verstren­gin­gen in de horeca, ziet tattoo/koffiebar Coffee & Ink binnenkort ook nog eens strengere norm ingaan voor... inkt

  Joris Laureyn (38), de uitbater van Coffee & Ink, hoeft zich niet alleen de kop te breken over de gekende horecabeperkingen, maar ook de tattooshop in hetzelfde pand hangt een zwaard van Damocles boven het hoofd. Vanaf januari legt de EU immers strengere normen op voor... tatoeage-inkt. “We zijn blij dat er na het laatste Overlegcomité geen verdere verstrengingen zijn doorgevoerd voor de horeca -en dus voor onze koffiebar-, maar in januari zullen we allicht wel en deel kostbare tatoeage-inkt moeten weggooien...”
 2. Sinds ze haar zoon en schoondochter verloor bracht Lieve Neve (80) vier boeken uit: “Pas nu is mijn rouwproces voltooid”
  PREMIUM

  Sinds ze haar zoon en schoondoch­ter verloor bracht Lieve Neve (80) vier boeken uit: “Pas nu is mijn rouwproces voltooid”

  Het leven is geen ponykamp. Woorden van een wijs man die helemaal op het lijf van Lieve Neve (80) geschreven zijn. Na de tragische dood van haar zoon tien jaar geleden schreef Lieve het trauma van zich af. Aan een sneltempo volgde het ene na het andere boek. Volgende week verschijnt haar vierde worp, over de dood van haar schoondochter, die stierf aan kanker. “Ze is onrechtvaardig gestorven.”
 3. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 4. Onbekend en onbemind: Behaag je tuin plant duizendste bestelling in de Oude Zandgroeve
  Korbeek-Lo

  Onbekend en onbemind: Behaag je tuin plant duizendste bestelling in de Oude Zandgroeve

  “Behaag je tuin” is een initiatief van de Vlaams-Brabantse regionale landschappen, gemeenten en de provincie om het gebruik van lokale planten in de tuin aan te moedigen. In totaal 1.046 deelnemers kozen dit jaar voor plantgoed uit eigen streek via de samenaankoop “Behaag je tuin”. Er komen in totaal meer dan 2.400 bomen en 17,4 kilometer hagen, heggen en houtkanten bij. Een waar succes, en dus wordt de duizendste besteller dit jaar in de bloemetjes (of beter: in de fruitbomen) gezet. Het gaat om Guido Rooseleer (65) en Annemie Geldhof (63), twee ex-leerkrachten biologie die een oude zandgroeve achter hun tuin opkochten en omtoverden tot een biodiverse oase van rust in Korbeek-Lo.