De opening van het nieuwe academiejaar in Leuven met de ‘stoet der togati’.
Volledig scherm
De opening van het nieuwe academiejaar in Leuven met de ‘stoet der togati’. © Vertommen

Veel protest bij opening academiejaar maar niet tegen voorstel van rector Sels: “Studiekeuze koppelen aan resultaten in secundair”, klinkt het

De KU Leuven gaf vandaag het startschot voor een nieuw academiejaar. Dit jaar niet enkel met de traditionele ‘stoet der togati’ maar ook met een Startevent voor nieuwe studenten in het stadspark. Zoals de traditie het wil, was er protest uit meerdere hoeken tijdens de stoet van de professoren maar niet tegen een opmerkelijk voorstel van rector Luc Sels. “Koppel de studiekeuze aan de resultaten in het secundair”, klinkt het.

 1. Leuvense winkeliers bereiden zich tot in detail voor op heropening: “De maand december moet véél goedmaken”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense winkeliers bereiden zich tot in detail voor op heropening: “De maand december moet véél goedmaken”

  Driemaal hoera voor de winkeliers, want niet-essentiële winkels mogen vanaf morgen heropenen, zij het onder strikte voorwaarden. Wie vandaag door de Leuvense winkelstraten wandelde, kon verschillende uitbaters spotten die hun etalages in gereedheid brachten. De opluchting is groot, al wachten sommigen met een bang hartje af. “Ik verwacht eerlijk gezegd een stormloop. Zeker volgend weekend met zaterdag én koopzondag”, klinkt het. De stad neemt alvast bijkomende maatregelen.
 2. Leuvense leerlingenraad schrijft open brief naar alle directies: “De optelsom van huiswerk, afstandsonderwijs én mentale druk wordt ons te veel”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense leerlingen­raad schrijft open brief naar alle directies: “De optelsom van huiswerk, afstandson­der­wijs én mentale druk wordt ons te veel”

  Dat de coronamaatregelen een grote impact hebben op jongeren, staat buiten kijf. Online les, geen hobby’s of ontspanningsmogelijkheden, amper contact met medeleerlingen, stress en onzekerheid: de mentale gezondheid van onze jongeren werd zelden zo hard op de proef gesteld als nu. Reden te meer om aan de alarmbel te trekken, volgens de Leuvense leerlingenraad.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt