Eerder opende Heilig Hartinstituut ook al een tweede vestiging in Kessel-Lo. Volgend jaar komt daar ook nog De Nova bij in de Leuvense deelgemeente.
Volledig scherm
Eerder opende Heilig Hartinstituut ook al een tweede vestiging in Kessel-Lo. Volgend jaar komt daar ook nog De Nova bij in de Leuvense deelgemeente. © Vertommen

Vanaf september nieuwe secundaire school De Nova: “Weg met schoolmoeheid, weg met saaie schooldagen”

Vanaf 1 september opent De Nova de deuren op campus Rerum Novarum in Kessel-Lo. Dat is een nieuwe secundaire school met een revolutionair schoolconcept. “Wij gaan voor betekenisvol leren door jongeren te prikkelen en ze uit te dagen in connectie met de echte wereld. Weg met schoolmoeheid, weg met saaie schooldagen en weg met onderwijsvormen uit de 20ste eeuw”, zegt directeur Hans Van Gelder.

0 reacties

 1. PVDA vraagt oplossing voor bewoners die uit huis worden gezet: “Als je blind bent voor de gezichten achter je beleid, is het gemakkelijk om je te verstoppen”
  PREMIUM
  Leuven

  PVDA vraagt oplossing voor bewoners die uit huis worden gezet: “Als je blind bent voor de gezichten achter je beleid, is het gemakke­lijk om je te verstoppen”

  Volgens PVDA komt het steeds vaker voor: huurders die uit hun huis worden gezet en geen alternatief vinden omdat de prijzen zo hoog liggen. Eind april deed Jan Flameng uit Heverlee zijn verhaal al en het voorbije weekend herhaalde hij het nog eens. Volgens de stad Leuven zou het oneerlijk zijn om mensen zoals Jan voorrang te geven voor een sociale woning. “Jan moet dus eerst een week in zijn auto slapen om te bewijzen dat hij dakloos is…dat is onmenselijk”, zegt gemeenteraadslid Line De Witte.
 1. De Leuvense ANPR-camera’s: zegen voor verkeersveiligheid of boetevalstrik? De inkomsten voor de stadskassa verdubbelden alvast in 2021...
  Leuven
  9

  De Leuvense AN­PR-camera’s: zegen voor verkeers­vei­lig­heid of boete­valstrik? De inkomsten voor de stadskassa verdubbel­den alvast in 2021...

  Uit cijfers die N-VA fractievoorzitter Zeger Debyser opvroeg, blijkt dat er in 2021 99.153 boetes werden uitgeschreven na overtredingen die niet ontsnapten aan het scherpe oog van de Leuvense ANPR-camera’s. Samengeteld leverde dat ‘de stadskas’ 5,7 miljoen euro op, meer dan dubbel zoveel in vergelijking met 2020. Oppositiepartij N-VA blijft erbij dat de slimme camera’s boetevalstrikken zijn maar het stadsbestuur ziet dat anders.