Eerder opende Heilig Hartinstituut ook al een tweede vestiging in Kessel-Lo. Volgend jaar komt daar ook nog De Nova bij in de Leuvense deelgemeente.
Volledig scherm
Eerder opende Heilig Hartinstituut ook al een tweede vestiging in Kessel-Lo. Volgend jaar komt daar ook nog De Nova bij in de Leuvense deelgemeente. © Vertommen

Vanaf september nieuwe secundaire school De Nova: “Weg met schoolmoeheid, weg met saaie schooldagen”

Vanaf 1 september opent De Nova de deuren op campus Rerum Novarum in Kessel-Lo. Dat is een nieuwe secundaire school met een revolutionair schoolconcept. “Wij gaan voor betekenisvol leren door jongeren te prikkelen en ze uit te dagen in connectie met de echte wereld. Weg met schoolmoeheid, weg met saaie schooldagen en weg met onderwijsvormen uit de 20ste eeuw”, zegt directeur Hans Van Gelder.

0 reacties

 1. Joshua Heath staat met Leuven Bears voor slotweekend: “Nederig blijven en ambitie gaan perfect samen”
  Basketbal Euromillions League

  Joshua Heath staat met Leuven Bears voor slotweek­end: “Nederig blijven en ambitie gaan perfect samen”

  Dit weekend worden de laatste wedstrijden van de reguliere basketbalcompetitie gespeeld. Leuven Bears gaat vrijdagavond nog op bezoek bij landskampioen Oostende. Zondag wordt in de Sportoase afgesloten tegen Charleroi. De wiskundige zekerheid over de zesde plaats is intussen een feit. Beide wedstrijden kunnen al in functie staan van de komende play-offs.
 2. In Leuvense Wijnpers mag tweede en derde graad weer voltijds naar school komen: “Heel goed voor de leerlingen, want we kregen veel alarmerende signalen”
  PREMIUM
  Leuven

  In Leuvense Wijnpers mag tweede en derde graad weer voltijds naar school komen: “Heel goed voor de leerlingen, want we kregen veel alarmeren­de signalen”

  Alle leerlingen van de 2de en 3de graad secundair onderwijs kunnen vanaf deze week weer voltijds naar school. Vandaag brachten Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en gedeputeerde Gunther Coppens (N-VA) een bezoek aan de provinciale school De Wijnpers in Leuven om dat kracht bij te zetten. “We zijn opgelucht”, stelt directeur Lut Lambert. “Er zijn veel leerlingen die alle motivatie verloren waren en zijn vereenzaamd de voorbije maanden.”
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas