Op welke beats ga jij deze zomer uit de bol?
Volledig scherm
PREMIUM
Op welke beats ga jij deze zomer uit de bol? © thinkstock

Van Vijverfestival in Dilbeek tot Het Groot Verlof in Leuven: op deze Vlaams-Brabantse en Brusselse festivals kan jij deze zomer knallen

Vlaams-BrabantGeen tickets kunnen bemachtigen voor Rock Werchter? Vind je Paradise City in Perk net iets té groot? Zet dan deze kleine lokale festivals in Vlaams-Brabant in je agenda! Van oerdegelijke Belgische bands op Rock Ternat in het Pajottenland tot  familiefestival Lolands in Scherpenheuvel-Zichem. Ontdek op welke festivals jij deze zomer kunt feesten.

 1. IN BEELD. Beestenbende op kantoor tijdens Take Your Dog To Work Day: “Hij is rustig. Het is dan ook vrijdag voor iedereen.”
  Leuven

  IN BEELD. Beestenben­de op kantoor tijdens Take Your Dog To Work Day: “Hij is rustig. Het is dan ook vrijdag voor iedereen.”

  Vandaag is Take Your Dog To Work Day, sinds 1999 een wereldwijde dankbetuiging aan ‘s mans beste vriend. Niet toevallig lanceert KU Leuven samen met AAP VZW (Animal Assisted Projects) vandaag het project Kantoorhonden: een praktijkgerichte studie die de brug naar de werkvloer slaat. “Sinds corona zien we steeds meer werknemers die vragen hun viervoeter naar kantoor te brengen, maar vaak weet een werkgever niet hoe daarmee om te gaan.”
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 3. Van ‘duurzaamzalig’ tot ketchup in bulk: in deze 6 winkels in Brussel, de Rand en het Pajottenland winkel je verpakkingsvrij
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van ‘duurzaam­za­lig’ tot ketchup in bulk: in deze 6 winkels in Brussel, de Rand en het Pajotten­land winkel je verpak­kings­vrij

  Mei Plasticvrij, dat is een hele maand proberen om geen of zo weinig mogelijk plastic afval te verzamelen. In heel wat winkels kan je niet anders dan verpakkingen mee naar huis zeulen. Daarom ging onze redactie op zoek naar zes zaken in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar ze zich bewust zijn van de problematiek. In deze winkels doen ze het zonder verpakkingen of kijken ze niet vreemd op als jij je eigen doosjes meebrengt.