In heel wat winkels in de regio is het al Kerst wat de klok slaat.
Volledig scherm
PREMIUM
In heel wat winkels in de regio is het al Kerst wat de klok slaat. © The Shop/Royal Things

Van The Shop tot Royal Things: dankzij deze 7 winkels in Leuven en het Hageland wordt het thuis een kerstparadijs

Leuven/HagelandKerst staat voor de deur en dus duiken in allerlei winkels weer ontelbare kerstspullen op. Sommige van die zaken ondergaan nu een ware metamorfose. Wij gingen op zoek naar zeven zaken in Leuven en het Hageland waar de kerstperiode letterlijk en figuurlijk hoogdagen zijn. Van een bloemenzaak in Herent tot een interieurwinkel in Diest: hier zit je goed om de kerstsfeer in huis te halen.

  1. Het leven zoals het is, in ontwenningskliniek De Spiegel: “Het cocaïneprobleem gaan we niét oplossen met enkel repressie”
    PREMIUM
    Kessel-Lo

    Het leven zoals het is, in ontwen­nings­kli­niek De Spiegel: “Het cocaïnepro­bleem gaan we niét oplossen met enkel repressie”

    Ontwenningskliniek De Spiegel in Leuven bestaat al sinds 1980, maar wordt de laatste jaren geconfronteerd met drugsproblematieken die steeds ernstiger én complexer lijken te worden. Directeur Inge Temmerman neemt ons mee achter de schermen, vertelt hoe zo'n ontwenningsprogramma eruit ziet, waarom ketamine en cocaïne aan een steile opmars bezig zijn, en wat Dixie Dansercoer er precies mee te maken heeft.