Leuven autovrij in de Bondgenotenlaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Leuven autovrij in de Bondgenotenlaan. © Vertommen

Van luidkeels meezingen tot openluchtfilm kijken: onze tips voor het weekend in Leuven en het Hageland

Leuven/TienenNog geen plannen in het weekend van 24 en 25 juli? We helpen je graag verder met vijf leuke tips in de streek van Leuven en het Hageland. Want thuisblijven, dat kan je in de week ook, toch?

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. 1,6 miljoen euro voor extra stoelen in Leuvens onderwijs en dat is broodnodig: “Voor capaciteit die over vier jaar nodig is, moeten scholen vandaag beginnen bouwen”
  PREMIUM
  Leuven

  1,6 miljoen euro voor extra stoelen in Leuvens onderwijs en dat is broodnodig: “Voor capaciteit die over vier jaar nodig is, moeten scholen vandaag beginnen bouwen”

  De stad Leuven maakt budget vrij voor Leuvense secundaire scholen die de komende jaren extra capaciteit willen creëren. Daarmee vult het stadsbestuur de subsidies aan die de Vlaamse overheid voorziet om meer plaatsen te voorzien in het onderwijs. Volgens Leuvens schepen van Onderwijs Lalynn Wadera (Vooruit) is het extra geld broodnodig. “Als we niets doen dan zijn er tegen 2025 heel wat stoelen tekort in de Leuvense klassen”, klinkt het.
 1. Van 12 naar amper één uur: hogeschool UCLL ontwikkelt toestel dat snel aangeeft of antibiotica aanslaat of niet. “Dit kan mensenlevens redden”
  PREMIUM
  Leuven

  Van 12 naar amper één uur: hogeschool UCLL ontwikkelt toestel dat snel aangeeft of antibioti­ca aanslaat of niet. “Dit kan mensenle­vens redden”

  Hogeschool UCLL en kmo Occhio komen met een straffe doorbraak: ‘FAST’ (Fast Antibiotic Susceptibility Test). Waar momenteel het testen van antibioticaresistentie acht tot twaalf uur in beslag neemt, ontwikkelden zij een toestel dat de resistentie tegen antibiotica reeds vanaf één uur kan bepalen. “Een snellere bepaling van de antibioticaresistentie maakt niet alleen voor die ene patiënt een verschil, maar voor ons allemaal”, vertelt Dr. Apr. Maarten Hendrickx.