De Sint-Rochusverlichting brengt extra gezelligheid in Aarschot.
Volledig scherm
PREMIUM
De Sint-Rochusverlichting brengt extra gezelligheid in Aarschot. © PGA

Van lichtjes in Aarschot tot internationaal voetbal in Bierbeek: onze vijf tips voor het verlengde weekend in Leuven en het Hageland

Leuven/HagelandNog geen plannen voor dit verlengde weekend? Onze redactie helpt je graag verder met vijf leuke tips voor het weekend van 13, 14 en 15 augustus in Leuven en het Hageland. Want thuisblijven, dat kan je in de week ook, toch?

 1. WEEKENDREPO: Op eilandtoer met architectenduo Gijs Van Vaerenbergh in Plantentuin Meise. “Ons eerste werk dat vanaf oplevering niet achteruitgaat maar verder groeit”
  PREMIUM
  meise, leuven

  WEEKENDRE­PO: Op eilandtoer met architec­ten­duo Gijs Van Vaeren­bergh in Planten­tuin Meise. “Ons eerste werk dat vanaf oplevering niet achteruit­gaat maar verder groeit”

  Wat in 2019 startte met een wedstrijd is nu klaar. De unieke Eilandtuin ontvangt haar eerste bezoekers. Het nieuwste creatieve pareltje in de Plantentuin in Meise bevat ondermeer een vlot, een zwevend pad boven het water en een spiegelbos waar bomen weerspiegelen in het water. Het winnende ontwerp komt van bekend architectenduo: Gijs Van Vaerenbergh, bestaande uit Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh, in samenwerking met Atelier Arne Deruyter.
 2. Leuvense Kerstmarkt krimpt niet in maar gaat wel besparen: “Verwarming in onze centrale kersttent gaat een paar graden lager”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense Kerstmarkt krimpt niet in maar gaat wel besparen: “Verwarming in onze centrale kersttent gaat een paar graden lager”

  Het is nog even wachten op de eindejaarsperiode maar achter de schermen zijn de organisatoren van de Leuvense Kerstmarkt al volop bezig met alle voorbereidingen. Eén ding is nu al duidelijk: de energierekening zal hoog oplopen en organisator Dirk Pinte is zich daar zeer bewust van: “De impact kunnen we moeilijk in cijfers uitdrukken op dit moment maar we gaan sowieso besparen. De standhouders vroegen vroeger 16 ampère en dat wordt voor deze editie 5 ampère”, klinkt het.