Het kasteel van Arenberg.
Volledig scherm
PREMIUM
Het kasteel van Arenberg. © Sven Ponsaerts

Van Horst over Leefdael tot Arenberg: Deze 7 fietsroutes brengen je langs de mooiste kastelen van Leuven en het Hageland

Leuven/HagelandVoor de mooiste kastelen moet je niet per se naar Frankrijk. Ook in Vlaanderen werden in het verleden heel wat ridderlijke bouwwerken opgetrokken. En nu het weer wat zonniger wordt, kan je er met de fiets opuit trekken. Onze redactie stippelde een aantal fietsroutes uit langs de kastelen van Leuven en het Hageland. Van de Heerlijckyt van Elsmeren in Geetbets tot het kasteel van Wilder in Kampenhout: op ontdekkingstocht langs onze eigen ‘châteaux’.

 1. De handelaars moesten er twee jaar op wachten maar De Langste Dag is weer terug: “Met ‘Leuven Speelt’ leeft de stad meer dan ooit op 25 juni”
  PREMIUM
  Leuven

  De handelaars moesten er twee jaar op wachten maar De Langste Dag is weer terug: “Met ‘Leuven Speelt’ leeft de stad meer dan ooit op 25 juni”

  De Langste Dag is de hoogmis van de Leuvense handelaars maar twee jaar lang stak het coronavirus stokken in de wielen. Dit jaar is het populaire event terug van weggeweest en wel met een mooi programma, inclusief internationaal straattheater. Nieuw dit jaar is event Leuven Speelt op het Ladeuzeplein dat wordt omgetoverd tot een paradijs voor kinderen met een prijzenpot van liefst 20.000 euro.
 2. Van Mexico tot Pakistan: Op culinaire wereldreis met 7 restotips uit Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Mexico tot Pakistan: Op culinaire wereldreis met 7 restotips uit Leuven en het Hageland

  Elke week gaan onze journalisten op restaurant om jou de beste restotips van de hand te doen. Dat doen ze al een tijdje, en dus zorgt onze redactie voor een overzicht. We selecteerden zeven restaurants met buitenlandse invloeden waar je deze zomer kan langsgaan voor een lekkere hap. Zo ga je op wereldreis door Leuven en het Hageland: van Italië over Mexico tot in het Verre Oosten.