Solden Leuven komen traag opgang.
Volledig scherm
PREMIUM
Solden Leuven komen traag opgang. © Vertommen

Van het eerste koopjesweekend tot nieuwe filmtoppers in cinema ZED: dit zijn de weekendtips in Leuven en het Hageland

Leuven/HagelandNog geen plannen dit weekend? We helpen je graag verder met vijf leuke tips voor 8 en 9 januari in Leuven en het Hageland. Want thuisblijven, dat kan je in de week ook, toch?

 1. Leuvens Stadskantoor scoort hoog in tevredenheidsonderzoek: “Maar gebrek aan privacy en meer toegankelijkheid blijven toch aandachtspunten”
  Leuven
  2

  Leuvens Stadskan­toor scoort hoog in tevreden­heids­on­der­zoek: “Maar gebrek aan privacy en meer toeganke­lijk­heid blijven toch aandachts­pun­ten”

  Jaarlijks maken zo’n 123.000 mensen gebruik van de dienstverlening van de loketten in het stadskantoor. De stad Leuven vraagt hogeschool UCLL elke twee jaar de tevredenheid van de dienstverlening te onderzoeken. “Uit de bevraging blijkt dat de mensen erg tevreden waren over hun bezoek aan het Stadskantoor. Ze geven een mooi cijfer van 9 op 10 en 96% van de respondenten gaf minstens een 8”, zegt schepen Dirk Vansina (CD&V)
 2. Lof en kritiek: oppositiepartij Vooruit reageert op ‘Beloofd is Beloofd’: “Er blijft nog veel werk aan de winkel.”
  Herent

  Lof en kritiek: oppositie­par­tij Vooruit reageert op ‘Beloofd is Beloofd’: “Er blijft nog veel werk aan de winkel.”

  Herent is een gemeente in beweging. Dat was de conclusie van ‘Beloofd is Beloofd’, waarin vijf beloftes van het gemeentebestuur aan de waarheid werden getoetst. Maar ten koste waarvan? Dat vraagt oppositiepartij Vooruit zich af. “Het bestuur had de ambitie uitgesproken om van Herent ‘de beste gemeente’ te maken om te wonen en te leven. Slecht is het hier zeker niet, maar er blijft nog veel werk aan de winkel.”