In Leuven en het Hageland vind je heel wat stille plekjes.
Volledig scherm
PREMIUM
In Leuven en het Hageland vind je heel wat stille plekjes. © Vertommen

Van een jeugdherberg tot een groene oase: Op deze 7 (opmerkelijke) plaatsen in Leuven en het Hageland kan je in alle rust gaan blokken

Leuven/HagelandVoor studenten breekt er weer een stresserende periode aan. De examens staan voor de deur en dus moeten er heel wat cursussen geblokt worden. Je kamer of je kot zijn niet meteen de meest inspirerende omgeving daarvoor. Daarom zochten wij uit waar je in Leuven en het Hageland samen met je medestudenten de examens kan voorbereiden. Zo vind je wel wat opvallende locaties. Kies hieronder alvast je favoriete plekje en laat dan die onderscheiding maar komen!

 1. M Leuven opent vanaf nu 24/7: “Actief inzetten op digitalisering en kunst zoveel mogelijk naar de mensen brengen”
  PREMIUM
  Leuven

  M Leuven opent vanaf nu 24/7: “Actief inzetten op digitalise­ring en kunst zoveel mogelijk naar de mensen brengen”

  M Leuven zal vanaf vandaag 24 op 7 te bezoeken zijn, virtueel wel te verstaan. Met de lancering van de nieuwe website zijn de 360°-tours, magazines, podcasts en natuurlijk ook de activiteiten in het museum zelf vlotjes online te bekijken. “Na de zomer kan er ook digitaal in de collectie gedoken worden op mleuven.be”, kondigt schepen van Cultuur Denise Vandevoort (Vooruit) nog aan.
 2. Als een moderne Damiaan bestrijdt Leuvense een leven lang lepra: “Een leprapatiënt voelt het niet wanneer zijn hand verbrandt, hij ruikt het.”
  PREMIUM
  Leuven

  Als een moderne Damiaan bestrijdt Leuvense een leven lang lepra: “Een leprapa­tiënt voelt het niet wanneer zijn hand verbrandt, hij ruikt het.”

  Van kinds af aan wist Tine Demeulenaere (64) wat ze later wilde worden: geen astronaut of brandweerman, maar dokter. Naar het voorbeeld van de grote missionaris Pater Damiaan de oceaan oversteken. Niet om zieltjes te winnen, maar om levens te redden. Na een lange carrière bij de Damiaanactie gaat de Leuvense met pensioen. En dat doet ze niet met een groots afscheidsfeest, maar met een crowdfundingsactie.