Druppel Del Mar.
Volledig scherm
PREMIUM
Druppel Del Mar. © Brouwerij Den Druppel

Van Den Druppel tot de Heldenbar: in deze 6 zomerbars in Leuven en het Hageland waan je je deze zomer op een heerlijke vakantie

Leuven/HagelandDe hittegolf is volop aan de gang, en dan zijn we allemaal op zoek naar wat verkoeling. Dat kan onder meer in de vorm van een verfrissend drankje. In welke zomerbars kan je daarvoor terecht? Wij zochten het uit. Maak kennis met zes sfeervolle zomerbars in Leuven en het Hageland en hun initiatiefnemers.

  1. Veelzijdige Abdij van Park in de kijker op Open Monumentendag 2022: “Heel wat restauraties geven op 11 september hun geheimen prijs”
    PREMIUM
    Leuven

    Veelzijdi­ge Abdij van Park in de kijker op Open Monumenten­dag 2022: “Heel wat restaura­ties geven op 11 september hun geheimen prijs”

    Op zondag 11 september kan je over heel Vlaanderen weer deelnemen aan Open Monumentendag. Het centrale thema is duurzaamheid in de breedste zin van het woord. “Daarom koos Leuven voor Abdij van Park, een smeltkroes van duurzame speerpunten”, zegt Carl Devlies (CD&V), schepen van Onroerend Erfgoed. “Deze groene oase van 42 hectare groot staat immers niet alleen voor religie en cultuur maar ook voor renovatie, herbestemming en circulair ondernemen.”