Opening academisch jaar 2022 in Leuven. Het Thebaans Kwartet.
Volledig scherm
Opening academisch jaar 2022 in Leuven. Het Thebaans Kwartet. © Vertommen

Van de komst van de paus tot de opening van het academiejaar: maak kennis met het Thebaans kwartet

LeuvenTerwijl de stoet der professoren ‘s morgenvroeg de Sint-Pieterskerk binnenschuifelt, geven vier heren met een langwerpig blaasinstrument het tempo aan, uitgedost met ceremonieel gewaad, knapzak en hoofddeksel. Bijna vier decennia lang al verzorgen Pierre (63), Luc (66), Philippe (65) en Jaak (68) de muziek op de eerste dag van het academiejaar. Maak kennis met het Thebaans Kwartet.

0 reacties

  1. Ontgoocheling in WK-chalet van Leuvenaar Tom Dehaes maar ook respect voor Rode Duivels: “Deze gouden generatie heeft ons toch ook veel voetbalplezier geschonken”
    PREMIUM
    Leuven

    Ontgooche­ling in WK-chalet van Leuvenaar Tom Dehaes maar ook respect voor Rode Duivels: “Deze gouden generatie heeft ons toch ook veel voetbalple­zier geschonken”

    De FIFA stapte af van de traditie om het WK in de zomer te organiseren maar Leuvenaar Tom Dehaes (47) wil van geen wijken weten: een groot voetbaltornooi vraagt om een mini WK-dorp in zijn tuin. Dit jaar werd het een WK-chalet in plaats van een tribune. “Alles erop en eraan, van Rode Duivels-sjaals tot hotdogs. Nu nog doorstoten naar de volgende ronde en het feest is compleet”, aldus Tom. Helaas slaagden Mertens en co niet in hun opdracht, met teleurstelling tot gevolg in de WK-chalet maar ook met respect voor een gouden generatie.