Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch verfilmden het wondermooie boek 'De Acht Bergen' van Paolo Cognetti.
Volledig scherm
PREMIUM
Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch verfilmden het wondermooie boek 'De Acht Bergen' van Paolo Cognetti. © Courtesy

Unieke kans om Italiaanse topauteur Paolo Cognetti te ontmoeten in Leuven: “Als het om een geliefde internationale bestseller gaat, ligt de lat nog hoger”

LeuvenDe fans van de gevierde Italiaanse auteur Paolo Cognetti kunnen zich in handen wrijven want de schrijver van ‘De Acht Bergen’ komt naar Leuven. Die toch wel vrij unieke gebeurtenis komt er naar aanleiding van de release van de verfilming van het internationale succesboek. “Het gebeurt niet elke dag dat een boek van een Italiaanse auteur verfilmd wordt door Vlaamse regisseurs”, zegt Robrecht Penders van 30CC.

0 reacties

  1. Hij woonde drie jaar in een yurt, was niet verkozen in 2018 en schopt het nu tot voorzitter van de gemeenteraad in Leuven: wie is Hannes De Geest (43)?
    PREMIUM
    Leuven

    Hij woonde drie jaar in een yurt, was niet verkozen in 2018 en schopt het nu tot voorzitter van de gemeente­raad in Leuven: wie is Hannes De Geest (43)?

    De gemeenteraad heeft een nieuwe voorzitter: de 43-jarige Hannes De Geest uit Kessel-Lo. Er wacht hem de zware taak om Dorien Meulenijzer -en in een iets verder verleden Louis Tobback- op te volgen en dat is toch minder evident dan je zou denken. Ondanks het feit dat De Geest niet bijzonder veel politieke kilometers op de teller heeft in Leuven voorziet burgemeester Mohamed Ridouani geen problemen: “Ik heb er alle vertrouwen in dat Hannes zijn draai snel zal vinden.”