Leuven krijgt met 155 jaar oud tuinpaviljoen een uniek stukje erfgoed terug.
Volledig scherm
Leuven krijgt met 155 jaar oud tuinpaviljoen een uniek stukje erfgoed terug. © Vertommen

Uniek tuinpaviljoen van 155 jaar oud op het nippertje gered van totale ondergang

De Leuvenaars krijgen zondag, op Erfgoeddag, een uniek stukje erfgoed terug: het tuinpaviljoen van de Zusters van de Goede Herder in het Janseniushof. Dit 155 jaar oude buitenhuisje lag er jarenlang verlaten en verwaarloosd bij, maar is nu helemaal gerestaureerd. 

1 reactie

 • Raoul Hoylaerts

  2 jaar geleden
  kostprijs?werkelijke prijs maal drie?
 1. Leuvens innovatiefestival and& pakt uit met eventbeleving van de toekomst: “Fysiek en digitaal lopen door elkaar op hybride platform HYBR”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvens innovatie­fes­ti­val and& pakt uit met eventbele­ving van de toekomst: “Fysiek en digitaal lopen door elkaar op hybride platform HYBR”

  Vandaag gaat het Leuvense festival and& van start en dat is lang niet evident in coronatijden. Toch hebben de organisatoren een antwoord gevonden om een innovatiefestival die naam waardig te organiseren dat voldoet aan de coronamaatregelen. “We lanceren met HYBR een uniek hybride platform dat bezoekers on- en offline met elkaar connecteert. Dit is volgens ons de toekomst voor elk netwerkevent”, zegt Pieter Goiris.
 2. Bloemenpracht in het Hageland: stap op de fiets en ontdek de mooiste bloesems met onze 8 tips
  PREMIUM
  Hageland

  Bloemen­pracht in het Hageland: stap op de fiets en ontdek de mooiste bloesems met onze 8 tips

  Deze maand komen de bloesems weer piepen! Ideaal om in het Hageland te genieten van feeërieke natuurlandschappen, nu het sociale leven alweer op een laag pitje staat. Wij trokken de Brabantse wijngaarden in en stippelden een leuke fietsroute uit, goed voor zo’n anderhalf uur of 25,4 km fietsplezier in de beentjes. Onderweg ontdek je onder meer fruitdorp Glabbeek, de geboortestreek van Eddy Merckx, tal van kunstwerken en takeawaystops.
 1. Uitzonderlijk bezoek van grijze walvis in Napels
  Play

  Uitzonder­lijk bezoek van grijze walvis in Napels

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af