Het parcours brengt je op meerdere plekken in de stad.
Volledig scherm
Het parcours brengt je op meerdere plekken in de stad. © Stad Leuven

(un)Holy Light brengt toch nog kleur in donkere winterdagen

LeuvenOp verschillende locaties in de stad vind je tussen 11 en 18 december magische lichtkunstwerken ter gelegenheid van (un)Holy Light. De organisatie moet wel enkele aanpassingen doen aan het concept en de belangrijkste daarvan is de invoer van (gratis) tickets voor het parcours langs vijf Leuvense landmarks. 

0 reacties

 1. Na schrappen van grote events in Leuven: aangepaste editie Wintertijd verjaagt eerste kou
  Leuven

  Na schrappen van grote events in Leuven: aangepaste editie Wintertijd verjaagt eerste kou

  Traditioneel zijn de donkerste dagen van het jaar in Leuven ook de gezelligste. Helaas worden grote publiekstrekkers geannuleerd omwille van de coronamaatregelen. Om de kerstbeleving niet verloren te laten gaan, voorziet de stad in een aangepast programma met kleinschaligere activiteiten. “Zes landmarks worden met een straf lichtkunstwerk extra in de kijker gezet”, zegt cultuurschepen Denise Vandevoort (Vooruit).
 2. Leuven gaat ouders met beperkt inkomen beter ondersteunen: “Bij kwetsbare gezinnen zien we dikwijls onderbescherming”
  Leuven
  1

  Leuven gaat ouders met beperkt inkomen beter ondersteu­nen: “Bij kwetsbare gezinnen zien we dikwijls onderbe­scher­ming”

  De stad Leuven geeft een eenmalige geboorte- en adoptietoelage aan gezinnen met een beperkt inkomen. Ook ouders die een kind met een beperking opvoeden, kunnen jaarlijks een toelage ontvangen om de kosten te helpen dragen. “Mensen kennen hun rechten onvoldoende of raken er niet wijs uit. Er is nu een unieke tool om die onderbescherming te voorkomen”, zegt Dorien Meulenijzer, voorzitter van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn.