De Somaliër viseerde de shop drie maal dit jaar.
Volledig scherm
De Somaliër viseerde de shop drie maal dit jaar. © Vertommen

Twintiger pleegt drie winkeldiefstallen in zelfde shop in evenveel maanden tijd

LEUVENEen 22-jarige Somaliër heeft tien maanden cel gekregen voor een gewelddadige winkeldiefstal in de Carrefour Express aan het station van Leuven. Tot drie maal toe in evenveel maanden werd hij er betrapt.

 1. Blue-bike nergens zo populair als in Leuven: “Leuvens station niet toevallig al jaren onze meest succesvolle locatie”
  PREMIUM
  Leuven

  Blue-bike nergens zo populair als in Leuven: “Leuvens station niet toevallig al jaren onze meest succesvol­le locatie”

  Nergens in België is Blue-bike zo populair als in Leuven. Dat blijkt uit het jaarrapport van Blue-mobility. “Het Blue-bikepunt aan het station van Leuven staat met stip op één. Tussen 2020 en 2022 werd er maar liefst 56.759 keer een blauwe deelfiets uitgeleend”, aldus een tevreden schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen). Blijft de vraag: wat brengt de toekomst voor de bekende blauwe fietsen in Leuven?
 2. Hoe zou het nog zijn met de leegstand in Leuven? “We hanteren het principe van de wortel en de stok”
  PREMIUM
  Leuven
  6

  Hoe zou het nog zijn met de leegstand in Leuven? “We hanteren het principe van de wortel en de stok”

  Leegstand…geen enkele centrumstad ontsnapte eraan de voorbije jaren, zelfs al voor de coronajaren. De stad Leuven hield al bij al nog goed stand en uit de cijfers van 2021 bleek dat er voor het eerst sinds jaren een kentering was in de negatieve trend. Het bleef maar de vraag of die positieve evolutie zich zou doorzetten en uit nieuwe cijfers van vastgoedadviseur Locatus blijkt dat wel degelijk het geval. Schepen Johan Geleyns (CD&V) legt uit waarom Leuven deze crisistijden behoorlijk goed kan verteren.