De Somaliër viseerde de shop drie maal dit jaar.
Volledig scherm
De Somaliër viseerde de shop drie maal dit jaar. © Vertommen

Twintiger pleegt drie winkeldiefstallen in zelfde shop in evenveel maanden tijd

LEUVENEen 22-jarige Somaliër heeft tien maanden cel gekregen voor een gewelddadige winkeldiefstal in de Carrefour Express aan het station van Leuven. Tot drie maal toe in evenveel maanden werd hij er betrapt.

 1. Muziek, ballonen en golfkarretjes: 560 kinderen krijgen hun eerste prik in het vaccinatiecentrum van Rotselaar
  PREMIUM
  Rotselaar

  Muziek, ballonen en golfkarre­tjes: 560 kinderen krijgen hun eerste prik in het vaccinatie­cen­trum van Rotselaar

  De Rotselaarse 5- tot 11-jarigen werden afgelopen weekend voor het eerst verwacht voor hun vaccinatie tegen Covid-19. Zo’n 560 kinderen kwamen langs, en het zorgpersoneel en de vrijwilligers deden er alles aan om de spannende gebeurtenis zo goed mogelijk te laten verlopen, inclusief golfkarretjes, muziek en cadeautjes. “Op een dag vind je de job van je leven”, lacht vrijwilliger Gert achter het stuur van een golfkarretje. “Het is heel fijn om hier mijn steentje bij te dragen.”
 2. De favoriete plekjes van ‘K2 zoekt K3'-finaliste Amy Courtens in Scherpenheuvel-Zichem: “Hier wandel ik het liefst met mijn katten aan de leiband”
  PREMIUM
  Scherpenheuvel-Zichem

  De favoriete plekjes van ‘K2 zoekt K3'-finaliste Amy Courtens in Scherpen­heu­vel-Zi­chem: “Hier wandel ik het liefst met mijn katten aan de leiband”

  2021 was voor Amy Courtens (25) een onvergetelijk jaar. Na haar deelname aan ‘K2 zoekt K3' op VTM werd ze razend populair in Vlaanderen en Nederland. Ze greep net naast de felbegeerde stek in de meidengroep, maar blijft dromen van een leven in de spotlights. Voor ons maakt Amy even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in haar thuisgemeente Scherpenheuvel-Zichem.
 1. In de toekomst meer groen en minder rijvakken op ring van Leuven? “Mogelijkheid wordt onderzocht, maar doorstroming mag niet in het gedrang komen”
  Leuven

  In de toekomst meer groen en minder rijvakken op ring van Leuven? “Mogelijk­heid wordt onderzocht, maar doorstro­ming mag niet in het gedrang komen”

  Het Agentschap Wegen en Verkeer onderzoekt de mogelijkheden om de Tervuursevest aan de ring her in te richten. Eén van de mogelijkheden is het verminderen van een rijvak. Schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen) verduidelijkt dat het onderzoek nog in een heel vroege fase zit. “Zeker en vast niet voor binnenkort en enkel als het haalbaar is: niemand zit te wachten op een ring die vol file staat.”
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.