Jordi V.B.
Volledig scherm
PREMIUM
Jordi V.B. © Vertommen

Twintiger die jonge meisjes lastigvalt op zijn brommer riskeert twee jaar cel: “Ik durf niet meer alleen van de Oude Markt naar mijn kot te stappen”

LEUVEN/ROTSELAAR/HAACHT/HERENTIn de zomer van 2019 joeg hij verschillende jonge meisjes op de fiets in onze regio de stuipen op het lijf door hen te achtervolgen met zijn brommer. Maar daar bleef het niet bij, Jordi V.B. tastte ook aan de borsten of duwde een slachtoffer de berm in. De twintiger riskeert twee jaar cel.

  1. REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Het tragische verhaal van Fiere Margriet, een jonge vrouw die na 700 jaar werd zaligverklaard
    PREMIUM
    Leuven

    REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Het tragische verhaal van Fiere Margriet, een jonge vrouw die na 700 jaar werd zaligver­klaard

    Fiere Margriet is al eeuwenlang een Leuvense legende over wie je nog steeds heel wat terugvindt in de studentenstad. Vooral het standbeeld aan de Dijleterrassen, en het café in het stadscentrum springen in het oog, maar achter Margaretha van Leuven schuilt het tragische verhaal van een jonge vrouw die uiteindelijk werd zaligverklaard door paus Leo XIII en geldt als één van de zeven wonderen van Leuven. Lees meer over levende legendes in ons dossier.