De rechtbank van Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
De rechtbank van Leuven. © Vertommen

Twintiger die camera bovenhaalt terwijl hij twee jonge tienermeisjes verkracht riskeert acht jaar cel, en doet er bedenkelijke uitleg bovenop: “Ik wist niet dat het verboden was om te filmen”

LEUVENEen 24-jarige man riskeert acht jaar cel voor de aanranding en verkrachting van drie jonge vrouwen in Leuven. Twee slachtoffers werden door Haidar A. gefilmd tijdens het misbruik. “Ik wist niet dat het verboden was te filmen”, klonk de bedenkelijke uitleg van de twintiger in de rechtbank.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Kris Vansnick na zege van Asterix Avo: “In zo’n bekerwedstrijd tellen alleen de punten”
  Volleybal Liga A

  Kris Vansnick na zege van Asterix Avo: “In zo’n bekerwed­strijd tellen alleen de punten”

  Asterix Avo kreeg in de openingsset een serieuze verwittiging van Haasrode-Leuven tijdens deze eerste halve finale voor de Belgische beker. Met snelle omloopaanvallen, knap verdedigingswerk en strakke opslagen konden de bezoekers de eerste set afsnoepen van de thuisploeg. Het antwoord van het team van coach Vansnick was gespierd. Deze eerste bekerontmoeting eindigde in een zeer overtuigende 3-1-zege voor Asterix Avo.
 3. “Wenen is oké. Ik heb zelfs een Spotifylijst gemaakt met 41,5 uur ‘weenmuziek’”: psychologe Lies (40) helpt mama’s met al hun rollen, ook als het even niet lukt
  PREMIUM
  Diest

  “Wenen is oké. Ik heb zelfs een Spotify­lijst gemaakt met 41,5 uur ‘weenmuziek’”: psychologe Lies (40) helpt mama’s met al hun rollen, ook als het even niet lukt

  “Mannen hebben vaak niet in de gaten dat de vrouw volledig aan het opbranden is.” Als mama van vier kindjes - Mari-Lou (12), Maurice (10), Jacques (4) en Gérard (1) - en klinisch psychologe weet Lies Clerx (40) waar ze het over heeft. Vorig jaar schreef ze het boek ‘Wat een moeder leiden kan’ - met de korte ei. Hierin vertelt ze ook haar eigen verhaal, want de combinatie van ouderschap en een professioneel leven kan wel eens fout lopen.