Sint-Michielskerk in Leuven
Volledig scherm
Sint-Michielskerk in Leuven © Vertommen

Twee torens van de Sint-Michielskerk vervroegd gerestaureerd

LeuvenDe twee torens van de Sint-Michielskerk in de Naamsestraat waren in zeer slechte staat en door stabiliteitsproblemen ontoegankelijk. Daarom besliste de stad samen met het Agentschap Onroerend Erfgoed om deze vervroegd te restaureren. Om de andere buitengevels systematisch te restaureren rekent de stad op een meerjarenpremie. Daarna kan de binnenrestauratie starten die vele jaren in beslag zal nemen.

 1. Provincie trapt tafeldruifseizoen op gang met nieuwe campagne ‘Druiventro(t)s’
  hoeilaart, huldenberg, overijse, bertem, tervuren

  Provincie trapt tafeldruif­sei­zoen op gang met nieuwe campagne ‘Druiventro(t)s’

  Het seizoen van de tafeldruif breekt aan. Een moment dat in Huldenberg, Tervuren, Bertem, Hoeilaart en Overijse niet ongezien voorbij gaat. De druivenstreek heet natuurlijk niet voor niets zo. Twee nieuwe fietsroutes, een timelapse (versnelde videobeelden die meestal een proces weergeven) waar de tafeldruif centraal staat en een schenking van de eerste tafeldruiven aan Danny Verstraeten geven de aftrap van het tafeldruivenseizoen, dat van augustus tot oktober loopt.
 2. Bestuurder (17) speelt pas aangekocht voertuig kwijt
  Leuven

  Bestuurder (17) speelt pas aangekocht voertuig kwijt

  Een anonieme politiepatrouille heeft zondagavond een voertuig gecontroleerd op de Aarschotsesteenweg in Wilsele. De 17-jarige bestuurder kon geen enkel boorddocument voorleggen. Verder onderzoek toonde aan dat de jongeman het voertuig zonet gekocht had. De auto was niet verzekerd, niet ingeschreven en niet gekeurd. Om die reden werd de wagen in beslag genomen. Bovendien reed de bestuurder zonder rijbewijs. De politie stelde proces-verbaal op.