Het station in St-Joris-Weert
Volledig scherm
Het station in St-Joris-Weert © PATRICK VERTOMMEN

Treinverkeer tussen Leuven en Sint-Joris-Weert onderbroken

Leuven/Oud-HeverleeHet treinverkeer is dinsdagochtend onderbroken tussen Leuven en Sint-Joris-Weert. Dat meldt spoorwegbeheerder Infrabel. Het is nog onduidelijk wanneer treinverkeer opnieuw mogelijk zal zijn.

 1. VIDEO KU Leuven breidt topsportinfrastructuur uit met nieuwe beach- en fitnesshal: minister Ben Weyts (N-VA) plat op de buik in het zand
  Leuven

  VIDEO KU Leuven breidt topsportin­fra­struc­tuur uit met nieuwe beach- en fitnesshal: minister Ben Weyts (N-VA) plat op de buik in het zand

  In het Universitair Sportcentrum van de Leuvense universiteit heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) de nieuwe beach- en fitnesshal officieel geopend. Het gebouw biedt plaats aan drie indoor beachvolleybalterreinen en de vernieuwde Univ-Fit. “Ook topsporters kunnen er terecht voor powertraining en sportmedische begeleiding”, vertelt Pieter Van Kelst, beheerder van het Universitair Sportcentrum.
 1. INTERVIEW. Mohamed Ridouani (42) en zijn leraar LO Kris Florquin: “Hij bood me geborgenheid en hielp me mijn weg te vinden in het leven”
  PREMIUM
  Leuven

  INTERVIEW. Mohamed Ridouani (42) en zijn leraar LO Kris Florquin: “Hij bood me geborgen­heid en hielp me mijn weg te vinden in het leven”

  Toen Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) aan zijn schoolcarrière begon, was hij de uitzondering, als jongen van allochtone afkomst in een overwegend witte school. Hoewel hard racisme hem grotendeels bespaard bleef, moest hij soms wel zijn mannetje staan. Zijn LO-leraar Kris Florquin was op zo’n momenten van goudwaarde voor de eerder stille jongen. “Dat Mo carrière zou maken in de politiek had ik niet verwacht. Toch een straffe kerel!”, zegt hij.
 2. De Bruul Buurtbewoners slikt Bruulparking 2.0 niet: “Parking Benedenstad is een politiek compromis, nota bene 80 meter verderop in dezelfde straat”
  PREMIUM
  Leuven

  De Bruul Buurtbewo­ners slikt Bruulpar­king 2.0 niet: “Parking Beneden­stad is een politiek compromis, nota bene 80 meter verderop in dezelfde straat”

  Na de kritiek van oppositiepartijen N-VA en PVDA laten nu ook de buurtbewoners van het Bruulpark zich horen over de nieuwe plannen voor een grote parking in de Leuvense benedenstad. “Ze verschuiven de parking 80 meter in dezelfde straat en nu zou dit zogezegd geen probleem zijn? Dit plan is ongeloofwaardig en getuigt van een stuitend gebrek aan visie van het stadsbestuur”, zegt buurtbewoonster Bie Daems.