Het station in St-Joris-Weert
Volledig scherm
Het station in St-Joris-Weert © PATRICK VERTOMMEN

Treinverkeer tussen Leuven en Sint-Joris-Weert onderbroken

Leuven/Oud-HeverleeHet treinverkeer is dinsdagochtend onderbroken tussen Leuven en Sint-Joris-Weert. Dat meldt spoorwegbeheerder Infrabel. Het is nog onduidelijk wanneer treinverkeer opnieuw mogelijk zal zijn.

 1. Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarrentes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?
  Spaargids.be

  Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarren­tes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?

  Heel wat banken pakten recent uit met nieuwe spaarrekeningen met een hogere rente. Hun vergoeding ligt telkens hoger dan de rente die deze banken op hun andere - klassieke - spaarrekeningen geven. Waarom doen ze dat dan? Ze kunnen toch de rente op hun klassieke spaarrekeningen optrekken, zou je denken. Dat klopt, maar dat zou hen geld kosten. Spaargids.be legt je uit hoe je met je klassieke spaarrekening toch ook een hoge rente kan meepikken.
 2. Bromfietser die met gedoofde lichten vlucht toch geklist: twintiger onder invloed drugs
  Leuven

  Bromfiet­ser die met gedoofde lichten vlucht toch geklist: twintiger onder invloed drugs

  Een politiepatrouille merkte zaterdag rond 3 uur op de Tiensesteenweg in Kessel-Lo een bromfiets met hierop twee personen op. De lichten van de bromfiets brandden niet. De politie wilde de bestuurder hier attent op maken, maar die draaide de gashendel open en nam de vlucht via de Adjudant Harboortstraat. De passagier achterop de bromfiets hield tijdens de vlucht zijn hand voor de nummerplaat om deze op die manier onleesbaar te maken.