Café Marengo is een legendarische zaak die haar naam ontleent aan het legendarisch paard van Napoleon.
Volledig scherm
PREMIUM
Café Marengo is een legendarische zaak die haar naam ontleent aan het legendarisch paard van Napoleon. © Vertommen

Tournée Générale Volkscafé Marengo is er klaar voor: “Terras open om 8 uur ’s ochtends want we hebben veel verloren tijd in te halen”

LeuvenHLN lanceert Tournée Générale in het vooruitzicht van de heropening van de horecaterrassen op zaterdag 8 mei. Elke dag trekken de reporters de straat op om de leukste horecanieuwtjes op te pikken. Vandaag trokken we naar het terras van volkscafé Marengo. “Financieel kan ik het verlies niet inhalen met de beperkte bezetting maar ik ben wel blij dat we weer van start mogen gaan vanaf zaterdag”, zegt cafébaas Stijn Deweerdt.

0 reacties

 1. Tournée Générale: Burgemeester Ridouani blikt vooruit op 8 mei: “Avondklok is weg, maar alcoholverbod na 22 uur op openbaar domein niet”
  PREMIUM
  Leuven

  Tournée Générale: Burgemees­ter Ridouani blikt vooruit op 8 mei: “Avondklok is weg, maar alcoholver­bod na 22 uur op openbaar domein niet”

  8 mei is een datum om naar uit te kijken en dat doet ook de Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani. “Met veel verwachtingen en tegelijk met een klein hartje. Ik hoop dat de mensen genieten van dit stukje herwonnen vrijheid maar wel met gezond verstand. Wie van plan is om het beest uit te hangen, zal tot de orde worden geroepen, al wil dat niet zeggen dat we achter elke hoek een agent plaatsen”, klinkt het.
 2. VIDEO De eerste noten in Het Depot zijn van Ansatz Der Maschine: “Ik word er helemaal emotioneel van”
  Leuven

  VIDEO De eerste noten in Het Depot zijn van Ansatz Der Maschine: “Ik word er helemaal emotioneel van”

  De deuren van Het Depot zijn opnieuw open. Vanaf vandaag worden er opnieuw concerten georganiseerd en niemand minder dan Ansatz Der Maschine bijt vandaag de spits af. Eerder op de dag gaven ze al een voorsmaakje en niemand minder dan Sioen zag dat het goed was. “Vandaag is eigenlijk een feestdag”, aldus de singer-songwriter. Directeur Mike Naert werd dan weer emotioneel van de eerste noten in zijn tweede thuis.