De drie vriendinnen Marijke, Kaat en Zoë kwamen helemaal uit Antwerpen om een vroeg terrasje mee te pikken op de Oude Markt in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
De drie vriendinnen Marijke, Kaat en Zoë kwamen helemaal uit Antwerpen om een vroeg terrasje mee te pikken op de Oude Markt in Leuven. © Vertommen

Tournée Générale: REPORTAGE De grote drukte blijft nog even uit in Leuven maar dat maakt het niet minder gezellig: “Eerst koffie want we willen doorgaan tot 22 uur”

LeuvenVan een overrompeling kunnen we nog niet spreken maar toch zien we één rode draad als we op reportage gaan in hartje Leuven: een glimlach. Hoewel het miezerige weer voorlopig nog spelbreker van dienst is, ruilden toch heel wat mensen uitslapen in voor het langverwachte terrasje. “We beginnen voorzichtig met een koffie maar straks schakelen we over op een wijntje of een cocktail”, aldus drie jongedames op het terras van Barvista op de Oude Markt.

0 reacties

 1. Verdwaalde jonge slechtvalk herenigd met familie
  LEUVEN

  Verdwaalde jonge slechtvalk herenigd met familie

  Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum uit Heusden-Zolder heeft maandag een slechtvalk thuisgebracht op de Sint-Maartenstoren in hartje Leuven. Het jonge dier kwam vorige week donderdag bij de politie in Leuven terecht na een slechte landing. “Het diertje was op een ongelukkige manier op de begane grond beland, maar verder was er niets mis mee. We kwamen de herkomst van deze jonge slechtvalk al snel te weten en de nodige contacten werden gelegd om het dier zo snel mogelijk met de rest van de familie te herenigen. Na een ‘verlengd weekendje’ smullen en buikje rond eten in Heusden–Zolder, werd de prachtige vogel teruggeplaatst aan de nestbak op de Sint-Maartenstoren in Leuven”, vertellen ze bij het Limburgse opvangcentrum.
 1. 17e eeuwse abdijhoeve van Abdij van Park duurzaam gerestaureerd: “Door het gebruik als koeienstal waren de muren verzadigd met zouten uit urine”
  PREMIUM
  Leuven

  17e eeuwse abdijhoeve van Abdij van Park duurzaam gerestau­reerd: “Door het gebruik als koeienstal waren de muren verzadigd met zouten uit urine”

  Zopas kwam er een einde aan de restauratie van de historisch waardevolle abdijhoeve in Abdij van Park. De hoeve uit 1663 kreeg een duurzame ‘make over’ met biologische landbouw en een educatieve functie. “De hoeve bestond uit de tiendenschuur, stallingen en het melkhuisje. Het was het economisch hart van Abdij van Park en we kozen er bewust voor om de oude functies te behouden op een moderne manier”, zegt schepen Dirk Vansina (CD&V).