Vanmorgen vroeg kwamen de eerste klanten al langs om te genieten van het eerste terrasje van het jaar, al is van echte drukte nog geen sprake.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanmorgen vroeg kwamen de eerste klanten al langs om te genieten van het eerste terrasje van het jaar, al is van echte drukte nog geen sprake. © Vertommen

Tournée Générale: Meteen erin vliegen op terras van café Marengo: “Een gin-tonic om 8.20 uur”

LeuvenDe horecaterrassen lopen langzaam maar zeker vol, al is het door de lichte regen toch een eerder aarzelende start in hartje Leuven. Grote uitzondering is het terras van café Marengo waar de eerste klanten om 8 uur al present waren bij cafébaas Stijn Deweerdt. “Spek met eieren gegeten als ontbijt want het wordt nog een lange dag”, aldus klant Marc Wouters.

0 reacties

 1. Leuven verliest horecamonument Jaak ‘Bebop’ Heelen (64): “Hij had er nog zoveel zin in maar zijn ziekte heeft hem ingehaald”
  PREMIUM
  Leuven
  2

  Leuven verliest horecamonu­ment Jaak ‘Bebop’ Heelen (64): “Hij had er nog zoveel zin in maar zijn ziekte heeft hem ingehaald”

  Hij was een fantastische cafébaas...Die woorden komen meer dan eens terug in de rouwberichten voor Jaak Heelen (64), de bekende Leuvense cafébaas die zich gewonnen moest geven aan een slepende ziekte. Zijn levenswerk ‘At The Bebop’ blijft alvast in elk Leuvens muzikaal geheugen gegrift. “De laatste avond met Jaak was ongelofelijk. Om nooit meer te vergeten”, vertelt schoonzoon Werner Bruyninckx.
 2. Sporters zijn al vroeg op post voor heropening fitness: “Thuis sporten is het toch niet, hoor. Deze zaal geeft me gek genoeg meer energie”
  PREMIUM
  Leuven

  Sporters zijn al vroeg op post voor heropening fitness: “Thuis sporten is het toch niet, hoor. Deze zaal geeft me gek genoeg meer energie”

  Een golf aan versoepelingen is woensdag ingegaan en ook fitnesscentra gooien de deuren weer open. Sportoase Leuven stelt heel wat in het werk om sporters zo veilig mogelijk te laten zweten en enkele vroege vogels waren al van het eerste uur gewichten aan het heffen. “Ik ben zes kilo kwijtgeraakt de voorbije maanden, dus het is nodig”, lacht Thomas.
 3. Tournée Générale Volkscafé Marengo is er klaar voor: “Terras open om 8 uur ’s ochtends want we hebben veel verloren tijd in te halen”
  PREMIUM
  Leuven

  Tournée Générale Volkscafé Marengo is er klaar voor: “Terras open om 8 uur ’s ochtends want we hebben veel verloren tijd in te halen”

  HLN lanceert Tournée Générale in het vooruitzicht van de heropening van de horecaterrassen op zaterdag 8 mei. Elke dag trekken de reporters de straat op om de leukste horecanieuwtjes op te pikken. Vandaag trokken we naar het terras van volkscafé Marengo. “Financieel kan ik het verlies niet inhalen met de beperkte bezetting maar ik ben wel blij dat we weer van start mogen gaan vanaf zaterdag”, zegt cafébaas Stijn Deweerdt.