De Leuvense politie moest zaterdag vooral waarschuwen uitdelen aan al te uitbundige terrasjesliefhebbers.
Volledig scherm
De Leuvense politie moest zaterdag vooral waarschuwen uitdelen aan al te uitbundige terrasjesliefhebbers. © Vertommen

Tournée Générale: 10 PV’s voor inbreuken tegen coronaregels, 1 man bestuurlijk aangehouden

LeuvenDe Leuvense politie was gisteren duidelijk zichtbaar aanwezig in de stad om de heropening van de horecaterrassen in goede banen te leiden. Uiteindelijk bleef alles rustig in Leuven, al moest de politie wel processen-verbaal opmaken voor hardleerse personen. Eentje werd zelfs bestuurlijk aangehouden.

0 reacties

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Voor ze 8.000 meter hoge berg bedwingt, stopt politie-inspecteur en klimster Sofie Lenaerts (46) in dorpje Aksole in Pakistan: “Voor 307 kindjes winterkledij en schoolgerief kopen”
  PREMIUM
  Bertem

  Voor ze 8.000 meter hoge berg bedwingt, stopt politie-inspecteur en klimster Sofie Lenaerts (46) in dorpje Aksole in Pakistan: “Voor 307 kindjes winterkle­dij en schoolge­rief kopen”

  Dit weekend vertrekt politie-inspecteur en presentatrice Sofie Lenaerts (46) op expeditie naar Pakistan. Alvorens de 8.047 meter hoge Broad Peak te beklimmen zal de topatlete, samen met haar reispartners, halt houden in het dorpje Askole om kinderen in nood te steunen. “Daar is het leven in armoede nog zwaarder geworden door het wegvallen van expedities door het coronavirus”, vertelt Sofie.