Hoofdbeklaagde James T. (midden) na zijn proces vorige maand.
Volledig scherm
Hoofdbeklaagde James T. (midden) na zijn proces vorige maand. © Vertommen

Tot twee jaar cel én contactverbod voor leden jeugdbende Bruulpark

LEUVEN/ROTSELAARDe rechtbank heeft de hoofdbeklaagde in de zaak van de jeugdbende van het Bruulpark veroordeeld tot twee jaar cel. Daarmee komt James T. (20) uit Boutersem goed weg, want het parket had drie jaar en zeven maanden geëist.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Was het nu quarantaine, noodrem, of toch afkoelingsperiode? Gemeentelijke Basisschool Keerbergen gaat dan maar over tot gedeeltelijke sluiting: “We voelen ons als kanonnenvlees”

  Was het nu quarantai­ne, noodrem, of toch afkoelings­pe­ri­o­de? Gemeente­lij­ke Basis­school Keerbergen gaat dan maar over tot gedeelte­lij­ke sluiting: “We voelen ons als kanonnen­vlees”

  Het coronavirus woedt ongenadig verder in de onderwijssector. Ook de gemeentelijke basisschool Lozenhoek in Keerbergen kondigde gisteren aan naar een gedeeltelijke sluiting voor het derde, vierde en zesde leerjaar over te gaan. Directeur Steven Gorteman (41) licht de beslissing toe.