Illustratie rechtbank Leuven.
Volledig scherm
Illustratie rechtbank Leuven. © vertommen

Tot dertig maanden cel voor inbrekerskoppel

LANDENTwee Colombianen zijn in de Leuvense strafrechtbank veroordeeld tot dertig maanden cel en 2.400 euro boete voor meerdere inbraken in Vlaanderen en Brussel. Zo’n 9.500 euro werd verbeurdverklaard.

 1. Bijna één op vijf te snel in bebouwde kom
  TREMELO

  Bijna één op vijf te snel in bebouwde kom

  De politiezone BRT (Begijnendijk/Rotselaar/Tremelo) heeft zondag in de Kruisstraat in Tremelo gecontroleerd op snelheid. Van de 268 bestuurders reden er 47 te snel. Een bestuurder haalde een snelheid van 83 kilometer per uur, terwijl er slechts 50 kilometer per uur is toegestaan. 17,5 procent reed dus te snel. Daarnaast werden ook 106 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed. Iedereen bleek negatief te zijn. Verder werden er geen andere overtredingen vastgesteld.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 3. Leuvense studenten vertrokken voor rit van 2.500 kilometer door Marokkaanse Sahara: “Eerste etappe is al meteen een uitdaging op zich”
  PREMIUM
  Leuven/Agadir

  Leuvense studenten vertrokken voor rit van 2.500 kilometer door Marokkaan­se Sahara: “Eerste etappe is al meteen een uitdaging op zich”

  Het Agoria Solar Team is maandagmorgen begonnen aan de Solar Challenge Morocco 2021. Als derde team mochten de studenten van de KU Leuven vertrekken met hun wagen op zonne-energie. Het Belgische team zal in vijf dagen tijd 2.500 kilometer afleggen door de Sahara en het steile Atlasgebergte. “We gaan natuurlijk volledig voor de winst”, vertelt Gilles De Baets (24), piloot van de zonnewagen, die BluePoint Atlas werd gedoopt. HLN Leuven volgt de Leuvense studenten de komende dagen op de voet in ons dossier.