Illustratie rechtbank Leuven.
Volledig scherm
Illustratie rechtbank Leuven. © vertommen

Tot 42 maanden cel gevorderd tegen inbrekersfamilie met meer dan twintig feiten op conto

LEUVENDrie dertigers van een Servische familie, afkomstig uit het Waalse Seraing, riskeren fikse celstraffen voor meer dan twintig inbraken in Tienen, Leefdaal, Haacht, Boutersem, Leuven en Glabbeek. De familieleden kregen daarbij ook nog hulp van twee andere kompanen.

 1. Tibo Claesens (28) is met ZeroBit een ethisch hacker voor bedrijven: “Het is een bijzonder interessant kat-en-muisspel”
  Leuven

  Tibo Claesens (28) is met ZeroBit een ethisch hacker voor bedrijven: “Het is een bijzonder interes­sant kat-en-muis­spel”

  Cybersecurity is de dag van vandaag onmisbaar geworden. Hackers gaan steeds slimmer én agressiever te werk om niet enkel particulieren, maar ook volledige ondernemingen aan te vallen en persoonlijke informatie te stelen voor financieel gewin. Tibo Claesens (28) gaat in de tegenaanval: hij is een ethisch hacker die het bedrijf ZeroBit uit de grond stampte met als doel ondernemingen te wapenen tegen cybercriminaliteit. “Alles berust op wederzijds vertrouwen.”
 2. Sterk bevochten zege van PK Carsport in loodzware editie van de 24 Hours of Zolder. Record aantal overwinningen voor Bert Longin

  Sterk bevochten zege van PK Carsport in loodzware editie van de 24 Hours of Zolder. Record aantal overwinnin­gen voor Bert Longin

  De 44ste editie van de 24 Hours of Zolder is naar de PK Carsport Audi R8 GT2 gegaan. Het Limburgse team won een jaar na de zege met de Norma M20FC nu met de nieuwe GT2-machine. Niet alleen pakten Peter Guelinckx en Nicolas Saelens zo hun eerste zege in de Limburgse uithoudingsklassieker, Dries Vanthoor en Stienes Longin deden het voor de tweede maal in Zolder en ‘vader’ Bert Longin wordt alleen recordhouder in Zolder met maar liefst zeven zeges, één meer dan Marc Goossens en Anthony Kumpen.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Bert Longin schrijft geschiedenis in Zolder met een zevende overwinning in de 24 Hours: “Het was een zege van de perfectie”
  autosport

  Bert Longin schrijft geschiede­nis in Zolder met een zevende overwin­ning in de 24 Hours: “Het was een zege van de perfectie”

  De 44ste editie van de 24 Hours of Zolder was de eerste van het nieuwe reglement met GT- en toerwagens. Een editie ook die resulteerde in de vierde zege voor Audi, de negende voor het team PK Carsport. En vooral de editie waarin Bert Longin alleen recordhouder is geworden op vlak van aantal zeges, want met zeven trofeeën doet de Leuvenaar nu een zege beter dan Anthony Kumpen en Marc Goossens.