Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Vertommen

Tot 37 maanden cel voor fietsdieven

LEUVEN/TREMELOTwee mannen zijn schuldig bevonden aan de diefstal en heling van tientallen fietsen in Leuven. Leuvenaar Steven L. (34) werd veroordeeld tot 37 maanden gevangenisstraf, zijn kompaan Ben S. (26) uit Baal (Tremelo) bleek tot inkeer gekomen en moet 180 uur werkstraf uit te voeren.

 1. Politie van Leuven rolt internationale bende sigarettensmokkelaars op: “In het najaar van 2020 verantwoordelijk voor 18 miljoen euro aan namaaksigaretten”
  Leuven

  Politie van Leuven rolt internatio­na­le bende sigaretten­smok­ke­laars op: “In het najaar van 2020 verantwoor­de­lijk voor 18 miljoen euro aan namaaksiga­ret­ten”

  Een internationaal onderzoek, gevoerd door de Federale Gerechtelijke Politie van Leuven, heeft een criminele organisatie in beeld gebracht die namaaksigaretten smokkelde over heel West-Europa. De politie- en douanediensten zijn op 4 en 5 mei binnengevallen op 17 locaties in België, 10 in Frankrijk en 1 in Nederland. Er werden er 11 verdachten gearresteerd en op locaties in Lubbeek, Wemmel en Brussel, verborgen in woningen in totaal meer dan 1 miljoen Euro aangetroffen.
 2. Tournée Générale: REPORTAGE De grote drukte blijft nog even uit in Leuven maar dat maakt het niet minder gezellig: “Eerst koffie want we willen doorgaan tot 22 uur”
  PREMIUM
  Leuven

  Tournée Générale: REPORTAGE De grote drukte blijft nog even uit in Leuven maar dat maakt het niet minder gezellig: “Eerst koffie want we willen doorgaan tot 22 uur”

  Van een overrompeling kunnen we nog niet spreken maar toch zien we één rode draad als we op reportage gaan in hartje Leuven: een glimlach. Hoewel het miezerige weer voorlopig nog spelbreker van dienst is, ruilden toch heel wat mensen uitslapen in voor het langverwachte terrasje. “We beginnen voorzichtig met een koffie maar straks schakelen we over op een wijntje of een cocktail”, aldus drie jongedames op het terras van Barvista op de Oude Markt.
 1. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs

 2. Politicus rijdt in de auto, maar doet alsof hij thuis zit tijdens videovergadering
  Play

  Politicus rijdt in de auto, maar doet alsof hij thuis zit tijdens videoverga­de­ring