Topdokter Elske Vrieze (psychiater eetstoornissen)
Volledig scherm
PREMIUM
Topdokter Elske Vrieze (psychiater eetstoornissen) © Vertommen

Topdokter Elske Vrieze (45) helpt mensen met een eetprobleem: “We voelen allemaal iets bij voeding, want dat is waarnaar we verlangen”

LeuvenZe is een wat vreemde eend in een bijt vol met vaatchirurgen, colorectale specialisten en neus-keel-oorartsen in het negende seizoen van Topdokters. Dokter Elske Vrieze is immers psychiater aan het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven, gespecialiseerd in eetstoornissen. Gedachten lezen lukt haar net niet, maar binnen haar vakgebied zijn er weinigen die haar kennis van zaken evenaren. Ook al omschrijft de in Amsterdam geboren Leuvenaar zich als een tikje saai, een onderhoud over haar vakgebied is dat allesbehalve. 

 1. Geen laadpalen meer op voetpaden in Leuven: “Toegankelijkheid staat absoluut voorop”
  PREMIUM
  1

  Geen laadpalen meer op voetpaden in Leuven: “Toeganke­lijk­heid staat absoluut voorop”

  Het Leuvense stadsbestuur heeft grote ambities om een netwerk aan laadinfrastructuur voor elektrische wagens uit te rollen: ruim 2.000 bijkomende laadpalen in de komende jaren. Toch zullen de laadpalen niet eender waar verschijnen maar op weloverwogen locaties. “We zetten bijvoorbeeld echt geen laadpalen meer op de voetpaden maar altijd op een parkeerplaats zelf”, aldus schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen).
  Leuven
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.