Tom Dillemans (25) uit Oud-Heverlee verkozen tot beste sommelier van Vlaams-Brabant
Volledig scherm
Tom Dillemans (25) uit Oud-Heverlee verkozen tot beste sommelier van Vlaams-Brabant © Vertommen

Tom Dillemans (26) van restaurant Arenberg voor de derde keer op rij beste sommelier van Vlaams-Brabant: “Vieren doe ik met... champagne!”

HeverleeTom Dillemans (26) rijgt de records aan elkaar. In 2020 sleepte hij als jongste sommelier ooit in Vlaams-Brabant de prestigieuze trofee ‘Sommelier Of The Year’ voor de provincie in de wacht. Dat lukte hem een tweede keer in 2021. En ook dit jaar was het prijs. Daarmee is hij de eerste sommelier die hem dat geflikt heeft. “Het leuke aan wijn is dat je nooit bent uitgeleerd.” 

0 reacties

 1. Legendarisch café Carlisse staat over te nemen: “Tijd om nog meer van het leven te genieten”
  Leuven

  Legenda­risch café Carlisse staat over te nemen: “Tijd om nog meer van het leven te genieten”

  De Carlisse…Vroeger stond de horecazaak op het Ladeuzeplein bekend als ‘het apennootjescafé, tegenwoordig is het eerder de zaak bij uitstek waar je het langst kan genieten van de zon met een originele gin-tonic voor je neus. Of van de woordspelingen van uitbater Nathan Schellens (56), al komt er een einde aan dat verhaal want Nathan en dochter Marie (27) zijn op zoek naar een overnemer. “Het WK wielrennen was een absoluut hoogtepunt in de voorbije veertien jaar”, klinkt het.
 2. Hangar 3020 houdt er vanavond mee op: “Een traantje wegpinken? Wegdrinken zeker.”
  Herent

  Hangar 3020 houdt er vanavond mee op: “Een traantje wegpinken? Wegdrinken zeker.”

  Einde van een mooi verhaal. In volle coronatijden kende de culturele wereld in Herent net een opflakkering met de oprichting van een tijdelijke cultuurtempel in een fabrieksloods. Hangar 3020 maakte de consumptie van cultuur op coronaveilige wijze mogelijk. Vanaf morgen wordt de pop-up opgedoekt, maar niet zonder een knaller van een afscheidsceremonie. “Een koffietafel? Is een biertafel ook goed?”
 1. Lof en kritiek: oppositiepartij Vooruit reageert op ‘Beloofd is Beloofd’: “Er blijft nog veel werk aan de winkel.”
  Herent

  Lof en kritiek: oppositie­par­tij Vooruit reageert op ‘Beloofd is Beloofd’: “Er blijft nog veel werk aan de winkel.”

  Herent is een gemeente in beweging. Dat was de conclusie van ‘Beloofd is Beloofd’, waarin vijf beloftes van het gemeentebestuur aan de waarheid werden getoetst. Maar ten koste waarvan? Dat vraagt oppositiepartij Vooruit zich af. “Het bestuur had de ambitie uitgesproken om van Herent ‘de beste gemeente’ te maken om te wonen en te leven. Slecht is het hier zeker niet, maar er blijft nog veel werk aan de winkel.”