Beide tolhuizen aan de Brusselsepoort zijn al sinds 1989 beschermd maar moesten lang wachten op een broodnodige renovatie.
Volledig scherm
Beide tolhuizen aan de Brusselsepoort zijn al sinds 1989 beschermd maar moesten lang wachten op een broodnodige renovatie. © Vertommen

Tolhuis Zuid wacht al sinds 1989 op renovatie maar nu is het weer een pareltje: “Eind deze maand neemt ‘huisvandeMens’ Leuven het in gebruik”

LeuvenEind deze maand zal ‘huisvandeMens’ Leuven het zuidelijke tolhuis aan de Brusselsepoort -na een grondige renovatie van bijna twee jaar- in gebruik nemen. Nu beide tolhuizen in ere hersteld zijn, krijgt de invalsweg naar de stad opnieuw een sterk imago. “In onze eeuwenoude stad is het belangrijk dat deze historische gebouwen behouden blijven en vooral dat ze een bestemming krijgen”, zegt schepen Dirk Vansina (CD&V).

0 reacties

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Seksuele fantasie wordt man bijna fataal: jaloerse ex bindt hem vast en slaat hem het hoofd in met klinker. “Dacht dat het nog kon goed komen”
  PREMIUM

  Seksuele fantasie wordt man bijna fataal: jaloerse ex bindt hem vast en slaat hem het hoofd in met klinker. “Dacht dat het nog kon goed komen”

  Hoewel de relatie was beëindigd, lokte S.S. haar ex naar een godverlaten park in Leuven onder het mom van een laatste date. Ze wilde hem zijn seksuele fantasie nog eens laten beleven: de liefde bedrijven, terwijl hij geblinddoekt en vastgebonden was. In plaats daarvan kreeg hij een kasseisteen van 3,4 kilo op zijn hoofd. De vrouw riskeert nu zes jaar cel. De rechtbank kreeg het hele relaas van die bewuste avond.
  Leuven
 3. Krakende studenten moeten pand woensdag definitief verlaten: “Zonde, want samen met de buurt hadden we nog mooie dingen kunnen doen”
  PREMIUM
  1

  Krakende studenten moeten pand woensdag definitief verlaten: “Zonde, want samen met de buurt hadden we nog mooie dingen kunnen doen”

  Halverwege februari bliezen twee twintigers nieuw leven in een vervallen herenwoning in Winksele, die al sinds het begin van de eeuw niet werd bewoond. Door de woning te kraken kaartten de studenten de hoge kotenprijzen en de grote leegstand aan, waarbij ze zelfs konden rekenen op de sympathie van de buurt. Daar komt nu heel snel een einde aan: de jongedames ontvingen het bevel de woning tegen woensdag te verlaten.
  Herent