De Panoramalaan in Bierbeek zal dan toch geen ANPR-camera krijgen.
Volledig scherm
De Panoramalaan in Bierbeek zal dan toch geen ANPR-camera krijgen. © Foto Vertommen

Toch geen ANPR-camera in Koning Albertlaan na overleg met gouverneur

Bij gebrek aan Thuis deze zomermaanden, was de ANPR-kwestie in Bierbeek dé soap van de afgelopen weken. Daar waar de gemeente Bierbeek eerder instemde met een ANPR-camera aan de Koning Albertlaan/Panoramalaan, reageerden Leuven en Lubbeek alsof ze door een wesp werden gestoken. Liesbeth Homans (N-VA), Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, vernietigt de beslissing van de gemeente om een ANPR-camera te plaatsen en na overleg met provinciegouverneur Lodewijk De Witte werd beslist dat er voorlopig geen ANPR-camera komt aan de Koning Albertlaan. Wel worden er op korte termijn maatregelen genomen voor de verkeersleefbaarheid. En in september gaat een intergemeentelijke werkgroep van start die de problemen van sluipverkeer tussen de Diestse- en Tiensesteenweg zal aanpakken.

 1. Stormloop op Gouden Kruispunt blijft uit, al slaan enkelen nog snel speelgoed in : “Even nog iets zoeken om dochter in vakantie van twee weken mee bezig te houden”
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  Stormloop op Gouden Kruispunt blijft uit, al slaan enkelen nog snel speelgoed in : “Even nog iets zoeken om dochter in vakantie van twee weken mee bezig te houden”

  Voor heel wat winkels is het vandaag de laatste dag en gaan nadien de deuren toe voor minstens zes weken. In heel wat steden stonden aan bepaalde zaken lange wachtrijen. In Tielt-Winge was het voor een zaterdag niet speciaal druk, laat staan dat je kon spreken van een stormloop. Toch zijn er dus nog mensen die hun gezond verstand gebruiken. Waar het misschien ietsje drukker was voor deze periode van het jaar was de speelgoedafdeling van de Fun. Neen, niet enkel om de Sint al te helpen men zijn inkopen, maar ook om de kinderen, of zichzelf wat kunnen bezig te houden in de weken die komen gaan.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Vissers gieren het uit wanneer hun geredde aap blijkt te kunnen waterskiën
  Play

  Vissers gieren het uit wanneer hun geredde aap blijkt te kunnen waterskiën