In de herfstvakantie valt er heel wat te beleven.
Volledig scherm
PREMIUM
In de herfstvakantie valt er heel wat te beleven. © ANP

TIPS. Hier leven kinderen zich uit tijdens de herfstvakantie: 8 niet te missen kampen in de regio Leuven en het Hageland

Leuven/HagelandVan 30 oktober tot en met 7 november is het weer herfstvakantie. Negen dagen lang hoeft je kroost dus niet naar school. Dat betekent dat je andere manieren zal moeten zoeken om zoon- of dochterlief bezig te houden. Wij gingen alvast op zoek naar enkele toffe herfstkampen in de regio Leuven en in het Hageland. Zoek je iets actief, zodat je oogappel al zijn energie kwijt kan? Of houdt hij of zij het liever wat rustiger? Deze herfstvakantie is er voor ieder wat wils in de regio.

 1. Honderden euro’s gestolen bij wijn-en tapasbar Savoye: “Een fles whisky soldaat gemaakt en alle frigo’s opengezet”
  Leuven

  Honderden euro’s gestolen bij wijn-en tapasbar Savoye: “Een fles whisky soldaat gemaakt en alle frigo’s opengezet”

  Inbrekers hebben in de nacht van zondag op maandag flink wat schade aangericht in wijn- en tapasbar Savoye in Leuven. Ze forceerden een raam, sloegen de kassa’s aan diggelen en gingen aan de haal met honderden euro’s. Voorbije nacht werd er ook in een koffie- en broodjeszaak in het Kinepoliscomplex ingebroken én werd het glas van de voordeur van een babywinkel stukgeslagen.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.