Kunstwerk 'Take me for a ride' is één van de blikvangers voor het WK Wielrennen maar ook het startpunt voor een fietstocht met nieuwkomers.
Volledig scherm
Kunstwerk 'Take me for a ride' is één van de blikvangers voor het WK Wielrennen maar ook het startpunt voor een fietstocht met nieuwkomers. © Vertommen

Tip voor WK Familiedag: begeleide fietstochten met jongeren

Kessel-LoOp zondag 19 september wordt de WK Familiedag georganiseerd in Leuven. Leuke tip zijn de begeleide fietstochten met jongeren die vertrekken aan het nieuwe kunstwerk op het Blauwputplein in Kessel-Lo.

0 reacties

 1. Kunstenaar Jean De Keyser maakt miniaturen in holtes van oude huizen: “Ik hoop dat mensen tijdens het WK tijd nemen om langs mijn kleine koerstaferelen te wandelen”
  PREMIUM
  Leuven

  Kunstenaar Jean De Keyser maakt miniaturen in holtes van oude huizen: “Ik hoop dat mensen tijdens het WK tijd nemen om langs mijn kleine koerstafe­re­len te wandelen”

  Leuven is ondertussen volledig in de ban van het WK Wielrennen en dat maakt ook de creativiteit wakker. Zo maakt kunstenaar Jean De Keyser uit Oud-Heverlee miniaturen van wielertaferelen die hij op bijzondere plekken in Leuven heeft geplaatst. Het gaat meer concreet om ‘koerskapelletjes’ die verstopt zitten in zogenaamde schoenschrapers, holtes in oude huizen die in een ver verleden gebruikt werden om je schoenen proper te maken.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Leuven laat Big Bang-theorie opnieuw knallen met vernieuwend festivalprogramma: “Verwondering voor het ontstaan van de kosmos”
  Leuven
  2

  Leuven laat Big Bang-theorie opnieuw knallen met vernieu­wend festival­pro­gram­ma: “Verwonde­ring voor het ontstaan van de kosmos”

  Meer dan 120 organisaties hebben hard samengewerkt aan een groot stadsfestival dat vandaag van start is gegaan. “KU[N]ST Leuven presenteert een vernieuwende festivalformule die wetenschap en kunst samenbrengt met als thema de Big Bang. Tijdens het openingsweekend op 15, 16 en 17 oktober wandel je met de nieuwsgierigheid van een ruimtereiziger door Abdij van Park en geniet je van videomapping, lichtinstallaties en soundscapes”, zegt schepen Denise Vandevoort (Vooruit).