De 1 mei-stoet in Leuven is een socialistische traditie maar er wordt ook gefeest op de dag van de arbeid. Op de Vismarkt staat onder meer Sam Gooris op het podium.
Volledig scherm
De 1 mei-stoet in Leuven is een socialistische traditie maar er wordt ook gefeest op de dag van de arbeid. Op de Vismarkt staat onder meer Sam Gooris op het podium. © Vertommen

Tip voor 1 mei: de ‘basketsloefkes’ van Sam Gooris op de Vismarkt

Op 1 mei – Dag van de Arbeid - wordt er niet gewerkt, maar aan activiteiten geen gebrek in Leuven. Pleinafair is toe aan de vierde editie en haalt dit jaar Sam Gooris naar de Vismarkt. “Veel te horen, veel te zien en veel te doen”, zegt Mich De Winter van sp.a Leuven.

0 reacties

 1. Kwaliteitsvol huuraanbod essentiële pijler in Leuvens relanceplan: “We versterken de Leuvense huurpremie”
  PREMIUM
  Leuven

  Kwaliteits­vol huuraanbod essentiële pijler in Leuvens relance­plan: “We versterken de Leuvense huurpremie”

  De stad Leuven maakt 300.000 euro vrij voor de gevolgen van de coronacrisis op de woonmarkt. Zij die het voordien al moeilijk hadden, hebben het vandaag extra moeilijk. Maar ook mensen die door corona (tijdelijk) werkloos zijn, of hun arbeidscontract niet verlengd zagen, kampen met een financieel onzekere situatie. Daarom wordt onder meer de Leuvense huurpremie uitgebreid en krijgt het Woonanker een extra toelage.
 2. Politiecombi wordt schoolbusje in het West-Afrikaanse Gambia: “Klein steentje bijdragen aan de ontwikkeling van het dorp”
  PREMIUM
  Lubbeek

  Politiecom­bi wordt schoolbus­je in het West-Afrikaanse Gambia: “Klein steentje bijdragen aan de ontwikke­ling van het dorp”

  In het Afrikaanse land Gambia brengen ze binnenkort de kinderen naar school in... een politiecombi uit Lubbeek. Normaal verkoopt de lokale politie haar oude wagens aan de hoogste bieder, maar deze keer besloot ze in te gaan op de vraag van de vzw Halaai Xale. Zij willen het voertuig gebruiken ter ondersteuning van hun werking in Gambia. De politie ging er graag op in.
 1. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"

 2. Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren
  Play

  Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren