Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © vertommen

Tienjarige stapt zelf naar politie omdat hij thuis geslagen wordt: vader (70) krijgt opschorting van straf

LEUVENEen 70-jarige vader heeft opschorting van straf gekregen, nadat hij zijn zoon van 10 jaar klappen gaf. Het kind stapte zelf naar de politie om te vertellen dat hij niet meer naar huis wilde.

 1. LEVENSVERHAAL. Leuven nam afscheid van kapper José Fumal: “Hij haalde uit het leven wat eruit te halen was en heeft op zijn 72 jaar voor een eeuw geleefd”
  PREMIUM
  Leuven

  LEVENSVER­HAAL. Leuven nam afscheid van kapper José Fumal: “Hij haalde uit het leven wat eruit te halen was en heeft op zijn 72 jaar voor een eeuw geleefd”

  Leuven is een levend monument armer: José ‘de coiffeur’ Fumal. De bekende kapper overleed op 27 januari op 72-jarige leeftijd na een relatief korte strijd tegen een zeldzame bloedkanker. Een groot verlies want de ‘schoon moustache’ was graag gezien, niet in het minst voor zijn aanstekelijke lach. “Veel verhalen zijn niet voor publicatie vatbaar maar zelfs op oudere leeftijd durfde hij nog kattenkwaad uithalen”, vertelt zijn zoon Kenneth. Hij gidst ons door het leven van de man die één van zijn paarden Turbo noemde en bekend stond als één van de betere dansers van de stad.
 2. Zesendertigste ICT-praktijkdag lokt meer dan duizend leerkrachten: “A.I.-toepassingen als ChatGTP zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse onderwijs”
  Leuven

  Zesender­tig­ste ICT-praktijk­dag lokt meer dan duizend leerkrach­ten: “A.I.-toepassin­gen als ChatGTP zijn niet meer weg te denken uit het hedendaag­se onderwijs”

  Op UCLL-campus Proximus vond voor de 36e maal de ICT-praktijkdag plaats. 1050 leerkrachten en informaticacoördinatoren maakten de hele dag lang kennis met de allernieuwste onderwijstechnologieën in het veld. Ook te gast was Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA), die aankondigde één miljoen euro te investeren in ICT-bootcamps voor scholen, verzorgd door Fourcast.