Tibo Claesens (28) is met ZeroBit een ethisch hacker voor bedrijven
Volledig scherm
PREMIUM
Tibo Claesens (28) is met ZeroBit een ethisch hacker voor bedrijven © Vertommen

Tibo Claesens (28) is met ZeroBit een ethisch hacker voor bedrijven: “Het is een bijzonder interessant kat-en-muisspel”

LeuvenCybersecurity is de dag van vandaag onmisbaar geworden. Hackers gaan steeds slimmer én agressiever te werk om niet enkel particulieren, maar ook volledige ondernemingen aan te vallen en persoonlijke informatie te stelen voor financieel gewin. Tibo Claesens (28) gaat in de tegenaanval: hij is een ethisch hacker die het bedrijf ZeroBit uit de grond stampte met als doel ondernemingen te wapenen tegen cybercriminaliteit. “Alles berust op wederzijds vertrouwen.”

 1. Grootste huisartsenwachtpost van Vlaanderen opent in Heilig Hartziekenhuis: “Oude locatie was al jaren te klein.”
  Leuven
  1

  Grootste huisartsen­wacht­post van Vlaanderen opent in Heilig Hartzieken­huis: “Oude locatie was al jaren te klein.”

  Vanaf 7 oktober kunnen alle inwoners van Oost-Brabant voor eerste hulp bij medische ongemakken terecht in de gloednieuwe huisartsenwachtpost in het regionale Heilig Hartziekenhuis in het centrum van de stad. Een kleine 400 huisartsen zullen er de wachtpost, vlak naast de dienst spoedgevallen, bemannen: meteen dan ook de grootste wachtpost van Vlaanderen.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.