Themazitting in de politierechtbank voor gsm'en achter het stuur in de maand september in het gerechtelijk arrondissement
Volledig scherm
PREMIUM
Themazitting in de politierechtbank voor gsm'en achter het stuur in de maand september in het gerechtelijk arrondissement © Vertommen

Themazitting in politierechtbank rond gsm in het verkeer brengt veel excuses met zich mee: “Gsm was gevallen? Dat horen we hier wel vaker”

LEUVENOp maandag werd er een pleidooi voor het gebruik van bluetooth in de auto in de Leuvense politierechtbank gehouden. Een stoet beklaagden stond er tijdens een thema-zitting terecht, omdat ze in september betrapt werden met een gsm in de hand achter het stuur of op de (brom)fiets. “U heeft shocktherapie nodig”, klonk het soms streng. In maart wordt de actie in het gerechtelijk arrondissement herhaald.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  4

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Dijlejutters vissen opnieuw heel wat afval op tijdens Wereldwaterdagen: “Als elke vondst een verhaal is, is de Dijle een bibliotheek.”

  Dijlejut­ters vissen opnieuw heel wat afval op tijdens Wereldwa­ter­da­gen: “Als elke vondst een verhaal is, is de Dijle een biblio­theek.”

  Zoals de traditie dat wil voeren de Dijlejutters tijdens de Wereldwaterdagen opnieuw uit om de gelijknamige rivier een grondige schoonmaak te gunnen. In het kader van het project Leuven River Upcycling koos een twintigtal jutters zondag het ruime sop. Een avontuurlijke afvaart later verzamelden de deelnemers opnieuw een collectie grof vuil die de gemiddelde ijzermarchand doet watertanden.
  Leuven