Laatstejaarsstudenten Tommy (22), Simon (23), Ivo (22), Etienne (22) en Timo (22) in het Leuvense stadspark, waar de rust is teruggekeerd
Volledig scherm
PREMIUM
Laatstejaarsstudenten Tommy (22), Simon (23), Ivo (22), Etienne (22) en Timo (22) in het Leuvense stadspark, waar de rust is teruggekeerd © Vertommen

The day after in Leuven: “Jonge mensen genieten van het goede weer. Wat valt er anders te doen?”

LeuvenNa het turbulente feestgedruis van woensdagavond, is het donderdag een pak rustiger in Leuven. Toch heeft de politie een stevige nacht achter de rug. Van een heuse afterparty in het sluispark, tot een uit de hand gelopen kotbrand. Wij spraken met enkele studenten en buurtbewoners.

 1. Leuven steekt tandje bij voor propere pleinen en parken: “Voor het eerst worden populaire plekken ook 's nachts en in het weekend opgeruimd”
  Leuven

  Leuven steekt tandje bij voor propere pleinen en parken: “Voor het eerst worden populaire plekken ook 's nachts en in het weekend opgeruimd”

  Door de coronacrisis hebben de Leuvenaars de pleinen en parken herontdekt. Doorgaans levert dat geen berg afval op maar soms loopt het wel eens mis. Daarom steekt de stad een tandje bij om de populaire plekken proper te houden. “We blijven ook zoeken naar mogelijkheden om verder te vergroenen, onder meer met de opfrissing van het Stadspark, de Kruidtuin en de Philipssite”, zegt schepen Lalynn Wadera (Vooruit).
 2. Lammetje doodgebeten in Heverlee: “Door zijn handicap een gemakkelijk slachtoffer”
  PREMIUM
  Heverlee

  Lammetje doodgebe­ten in Heverlee: “Door zijn handicap een gemakke­lijk slachtof­fer”

  Op de weide van Henri Gille (74) in Heverlee is in de nacht van woensdag op donderdag een lammetje doodgebeten. Het dier van amper zeven weken oud werd met de papfles opgevoed en liep alleen in de weide omdat hij verstoten werd door de andere schapen. “Ik weet welk dier het gedaan heeft”, zegt Henri. “Ik vind het heel erg. Het lammetje was ongelofelijk affectief en speels.”
 1. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen