Vaccinatiecentrum Brabanthal
Volledig scherm
Vaccinatiecentrum Brabanthal © Vertommen

Testcentrum voor reizigers opent aan de Brabanthal

LeuvenDe vaccinatiecampagne draait op volle toeren, maar niet iedereen zal voor de zomermaanden volledig ingeënt zijn. In dat geval heb je een recente negatieve PCR-test nodig om naar het buitenland te gaan. Daarom opent Leuven woensdag een groot testcentrum specifiek voor mensen die op vakantie gaan.

 1. Parklife Werchter blikt tevreden terug op coronaveilige editie met 63.000 bezoekers: “Maar volgend jaar weer de grote festivals”
  Rotselaar

  Parklife Werchter blikt tevreden terug op coronavei­li­ge editie met 63.000 bezoekers: “Maar volgend jaar weer de grote festivals”

  Parklife Werchter, de coronaveilige editie van Rock Werchter, was een succes. 63.000 betalende bezoekers genoten gedurende de maand juli, in bubbels van vier, van de beste Belgische en Nederlandse artiesten. De organisatie blikt tevreden terug, maar voor herhaling is het echter niet vatbaar. “Werchter is de thuis van grote festivals en volgend jaar doen we het weer zoals het hoort”, klinkt het.
 2. “Dit staat ons steeds vaker te wachten”: Natuurpunt Leuven vraagt concrete actielijst tegen toekomstige wateroverlast en droogte
  Leuven

  “Dit staat ons steeds vaker te wachten”: Natuurpunt Leuven vraagt concrete actielijst tegen toekomsti­ge waterover­last en droogte

  Het noodweer in juli was ongezien en in verschillende delen van het land was het veel extremer dan in Leuven. “Maar het uitblijven van groot leed mag ons hier in Leuven echter geen vals gevoel van veiligheid geven”, zegt Natuurpunt Leuven. Zij willen met het schepencollege van Leuven rond tafel zitten om concrete acties te formuleren die de studentenstad in de toekomst zal wapenen tegen droogte en zware regenval.