Stelplaza
Volledig scherm
PREMIUM
Stelplaza © Evert Wouters

TERRASTIP. Berlijnse cool in hartje Leuven bij Stelplaza: “Nee, de muziek mag niet stiller”

LeuvenDe Diestsepoort herbergt een geheim. Wie de moeite doet rondslingerende skateplanken te ontwijken op het kasseiweggetje achter de busstalplaats, vindt het verborgen pareltje Stelplaza. Met een Jungle Joy van de tap, een ovenverse pizzapunt in de hand en de reggaeset van dj Creativ Dubs op de achtergrond is het Berlijngevoel onder de zonnegele parasols springlevend. “Het is wat zoeken, maar zo hebben we het graag.”

0 reacties

 1. Laatste ‘kotmeneer’ van Leuven verwelkomt studenten voor 36ste keer: “Als het met hun lief uit is, weet ik het als eerste... Ik heb biechtgeheim”
  PREMIUM
  Leuven

  Laatste ‘kotmeneer’ van Leuven verwelkomt studenten voor 36ste keer: “Als het met hun lief uit is, weet ik het als eerste... Ik heb biechtge­heim”

  ‘The kotfather’ noemen studenten hem liefkozend. En toch: terwijl de ‘jeugd van tegenwoordig’ het liefst van al een eigen toilet, kookgelegenheid en regendouche heeft, biedt Patrick Peeters (65) niets van dat alles. Wél staat hij sinds 1986 voor huiselijkheid, sociaal contact, en een vertrouwelijke babbel van tijd tot tijd. Ontmoet de laatste ‘kotmeneer’ van Leuven. “Het feit dat er nu journalisten aan de deur staan, is een teken aan de wand.”
 2. Stad Leuven gaat inwoners ondersteunen in energiecrisis: “Ook Leuvenaars die buiten sociaal tarief vallen, kunnen terecht bij OCMW”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Stad Leuven gaat inwoners ondersteu­nen in energiecri­sis: “Ook Leuvenaars die buiten sociaal tarief vallen, kunnen terecht bij OCMW”

  De energiecrisis is alomtegenwoordig, ook in Leuven. Het stadsbestuur gaat dan ook stevig besparen op het verbruik maar wil inwoners die het moeilijk hebben ook ondersteunen, zowel financieel als met advies. “Dit is alweer een crisis die iedereen treft en waar we samen door moeten”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit). Lees hier alles over de maatregelen…