Brasserie Absolut in de Mechelsestraat in Leuven zoekt een voltijdse horecamedewerker.
Volledig scherm
PREMIUM
Brasserie Absolut in de Mechelsestraat in Leuven zoekt een voltijdse horecamedewerker. © Vertommen

Terrassen mogen straks weer open, maar hebben Leuvense uitbaters nog wel genoeg personeel? “We hebben op korte tijd vijf medewerkers verloren”

Leuven“Gezocht: allround horecamedewerker.” “Gezocht: fulltime bartender.” “Gezocht: sous-chef.” Het zijn maar enkele van de vele vacatures die momenteel in Leuven uithangen. Heel wat personeel heeft tijdens de langdurige sluiting andere oorden opgezocht. “Ik ben opnieuw aan de slag gegaan als psychiatrisch verpleegkundige, en ga dat blijven doen”, getuigt een van hen.  Gezien het niet evident is om in allerijl nieuwe chef-koks en bartenders te vinden, heeft Leuvens cafébaas Igor Van Driessche een nieuwe Facebook-groep opgericht.

 1. Zowel oppositie als meerderheid trekken aan zelfde zeel in dossier ‘plexigate’: In Leuven mogen handelaars dit weekend alvast wél plexischermen zetten
  Leuven
  2

  Zowel oppositie als meerder­heid trekken aan zelfde zeel in dossier ‘plexigate’: In Leuven mogen handelaars dit weekend alvast wél plexischer­men zetten

  Crisisvergadering op de Oude Markt vanochtend over de plexischermen, want mochten die nu wel of niet tussen de terrastafels gezet worden? Njet, zo blijkt, al is er nog steeds geen ministerieel besluit, en dus heeft burgemeester Ridouani (Vooruit) laten weten dat ze in Leuven gezet mogen worden. “We gaan dat niet meteen handhaven en we geven de horeca de tijd om zich in regel te stellen”, klinkt het.
 1. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten