TEJO-huis wint Hugo De Keyserprijs van de Leuvense Persclub
Volledig scherm
TEJO-huis wint Hugo De Keyserprijs van de Leuvense Persclub © vertommen

TEJO-huis wint Hugo De Keyserprijs

De 17de Hugo De Keyserprijs gaat naar het TEJO-huis in de Verkortingstraat in Leuven. Dat initiatief biedt sinds een half jaar begeleiding aan jongeren tussen 10 en 20 jaar die het om welke reden dan ook moeilijk hebben in hun leven. De Leuvense Persclub bekroonde ook de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud met een 'Life Time Award'. De bekende vereniging vierde in 2019 nog haar 50ste verjaardag.

0 reacties

 1. Bestelwagenbestuurder rijdt door na botsing met wielertoerist
  KESSEL-Lo

  Bestelwa­gen­be­stuur­der rijdt door na botsing met wielertoe­rist

  Een groep wielertoeristen kruiste zondag omstreeks 12.15 uur een bestelwagen op de Holsbeeksesteenweg in Kessel-lo. Daar ging het echter mis, want de buitenspiegel van de bestelwagen raakte de elleboog van één van de fietsers. De bestuurder van de bestelwagen reed na de aanrijding gewoon verder. Een alerte getuige volgde de 52-jarige man en kon zijn gegevens doorspelen aan de politie. Die kon de verdachte een tijdje later bij hem thuis aantreffen. De agenten konden schade vaststellen aan de buitenspiegel van het voertuig. De fietser hield een pijnlijke elleboog over aan het voorval.
 1. Vrachtwagenchauffeurs die lengtebeperking negeren op de bon
  WILSELE

  Vrachtwa­gen­chauf­feurs die lengtebe­per­king negeren op de bon

  De Leuvense politie heeft maandag gecontroleerd op vrachtwagenvervoer. Motorrijders van de verkeersdienst vatten in de voormiddag post in de Weggevoerdenstraat in Wilsele om toe te zien op de lengtebeperking. Drie vrachtwagens langer dan tien meter werden aan de kant gezet voor controle. Bij één vrachtwagen was de geldigheid van de snelheidsbegrenzer vervallen. Hier werd een boete van 2.500 euro voor uitgeschreven. De drie bestuurders mogen ook een boete verwachten voor het negeren van de lengtebeperking.
 2. Leuven telt af naar WK wielrennen: “Countdownklok op Grote Markt en energie komt van de wielerfans”
  Leuven

  Leuven telt af naar WK wielrennen: “Countdown­klok op Grote Markt en energie komt van de wielerfans”

  Over exact 100 dagen strijkt het internationale wielerpeloton neer in Vlaanderen voor de 2021 UCI Road World Championships. Het WK dus en Leuven telt als gaststad met ongeduld af naar eind september. Vandaag werd de countdown officieel ingeluid met een interactieve aftelklok. “Bedoeling is dat je de klok van energie voorziet door zelf te trappen”, zegt schepen Johan Geleyns (CD&V).