In het TEJO-huis kunnen jongeren tussen 10 en 20 jaar terecht voor psychologische hulp, al is de leeftijdsgrens wel flexibel.
Volledig scherm
In het TEJO-huis kunnen jongeren tussen 10 en 20 jaar terecht voor psychologische hulp, al is de leeftijdsgrens wel flexibel. © vertommen

TEJO-huis opent deuren in Leuven: “De nood aan therapie voor jongeren is hoog”, getuigt vader Geert Stas

Het 14de TEJO-huis in Vlaanderen is een feit en vond voorlopig onderdak in de Verkortingstraat in Leuven. In afwachting van een definitieve locatie gaan 12 onthaalmedewerkers en 15 therapeuten van start om jongeren met psychische problemen snel te kunnen helpen. “Broodnodig want de nood aan therapie voor jongeren is hoog…Ik wachtte zes uur met mijn zoon in het UZ Gasthuisberg en we werden uiteindelijk naar huis gestuurd”, vertelt vader Geert Stas.

  1. Anna (37) in het gezicht gespuwd door agressieve vrouw omdat... ze geen kar gebruikte tijdens winkelen: “Ze blokkeerde minutenlang mijn auto”
    PREMIUM
    Bertem

    Anna (37) in het gezicht gespuwd door agressieve vrouw omdat... ze geen kar gebruikte tijdens winkelen: “Ze blokkeerde minuten­lang mijn auto”

    Het voorbije weekend heeft een bizar incident plaatsgevonden op de parking van de Aldi in Bertem. Anna (37) ging een paar kleine boodschappen doen voor haar kinderen, maar ze werd meermaals lastiggevallen door een vrouw van rond de 60 jaar. Zij kwam verbaal heel agressief uit de hoek, spuwde Anna in het gezicht, blokkeerde haar auto en sloeg minutenlang op haar ruit. Ze kon het niet verkroppen dat Anna geen winkelkar had tijdens het winkelen. Anna ging in shock aangifte doen bij de politie. “Het was echt vreselijk”, vertelt ze. “Ik heb vandaag een coronatest laten afnemen.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement